KoronaPolitika

Pokret “1 od 5 miliona” zahteva odlaganje izbora zbog rizika od širenja koronavirusa

Imajući u vidu rizike po javno zdravlje usled širenja virusa Covid-19, Pokret „1 od 5 miliona“ zahteva od nadležnh organa Republike Srbije da donesu meru odlaganja republičkih i lokalnih izbora, zakazanih za 26. april, i to za najmanje dve nedelje do mesec dana, saopštwno je danas iz ovog pokreta.

“Pokret „1 od 5 miliona“ odgovoran je pre svega prema građanima i brine o životu svakog čoveka. Zato smo dužni da apelujemo na sve da zaštitu zdravlja naših građana prepoznaju kao jedinu bitku koju treba voditi u nastupajućem periodu. U toj bitki svi moramo da pokažemo solidarnost. Svaki vid potencijalno masovnog grupisanja ljudi, pa tako i predizborne i izborne aktivnosti, mora biti izbegnut kako bi se smanjile mogućnosti za širenje virusa”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da Pokret zahteva od režima da konačno pokaže odgovornost prema građanima, i odloži izborni proces za navedeni period, sa otvorenom mogućnošću produženja odlaganja ukoliko u međuvremenu ne dođe do otklanjanja rizika po živote ljudi.

Comments

comments