DruštvoPolitika

Potvrđeno: Evo koga će Vuk Jeremić podržati na beogradskim izborima

– Narodna stranka se od početka zalagala za jedinstven front opozicije na beogradskim izborima, na platformi borbe za fer izborne uslove i oslobađanja prestonice od jedne loše i primitivne vlasti. Narodna stranka će nastaviti razgovore sa svim pravim opozicionim akterima, pa je u tom svetlu otvorena i za razgovor sa Draganom Đilasom oko prioriteta i programa za Beograd. Organi stranke će na osnovu toga doneti odluku, ističe podpredsednik te partije Nikola Jovanović.

Po objavama na društvenim mrežama, može se zaključiti da se Jeremić trenutno nalazi u inostranstvu i on se još nije oglašavao o Đilasovoj kandidaturi, što predstavlja glavni povod za spekulacije u pojedinim krugovima da “narodnjaci” neće podržati bivšeg lidera demokrata u pokušaju da ponovo postane “prvi čovek” Beograda, a takve tvrdnje izazvane su i činjenicom da je Jeremić isključen iz Demokratske stranke u februaru 2013, kada je predsednik DS bio Dragan Đilas.

Međutim, da ovo nema velikog značaja za konačnu odluku Jeremića i “narodnjaka” govori i gore navedena izjava Jovanovića. Kada se u obzir uzme i to da je DS danas jasno rekao da neće podržati Đilasa na predstojećim beogradskim izborima, savez između nekadašnjih partijskih kolega je gotovo izvestan, bez obzira na razmirice od pre skoro pet godina. U prilog tome idu i izjave iz nekoliko različitih izvora bliskih Narodnoj stranci, koji su pratkično potvrdili da će Vuk Jeremić u Beogradu podržati Dragana Đilasa.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments