Korona

NAJGORI DAN ZA SRBIJU: Preminulo još 7 osoba, novih 115 potvrđenih slučajeva koronavirusa

U Srbiji je do 15 časova 31. marta 2020. godine registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva obolelih od COVID-19. Preminulo je još sedam osoba, što je ukupan broj od 23 osobe, rečeno je na konferenciji za novinare.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi koronavirus.

Načelnik Infektivne klinike dr Goran Stevanović izrazio je zabrinutost oko porasta broja zaraženih i umrlih usled koronavirusa i apelovao na ljude da ostanu kod kuće kako ne bismo imali situaciju kakva je u Italiji ili Španiji.

“Ako nastavimo ovako da se ponašamo, imaćemo scenario iz Italije, imaćemo scenario iz Španije i nećemo moći da pomognemo našim sugrađanima”, rekao je Stevanović.

Kako on navodi, danas je najgori dan za Srbiju, ali plaši se da neće i ostati tako.

“Žao mi je što su ove informacije ovakve, bojim se da će u perspektivi biti još i gore”, izjavio je on, dodajući da se konferencija završava kako bi se vratio svojim kolegama i pomogao im u borbi protiv ovog virusa.

Inače, do 15 časova, 31. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3.561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Comments

comments