Politika

Protest podrške srpskom narodu u Crnoj Gori: Sledećeg petka litija do Orašca

Foto: Gerila.rs

Na platou ispred crkve Svetog Marka danas je održan četvrti po redu “Protest podrške srpskom narodu u Crnoj Gori”, sa koga je poručeno da će na narednom protestu sledećeg petka biti organizovana litija do Orašca “kako bi na Sretenje stigli na mesto na kome je Karadjordje podigao Prvi sprski ustanak” da bi tako skrenuli pažnju vlastima na dešavanja i ugrožavanja prava Srba u Crnoj Gori.

Predsednik studentskog kluba Pravnog fakulteta Nemanja Vučković je na protestu rekao i da je prikupljeno 15.000 potpisa podrške gradjana za njihove zahteve da se raskine ugovor iz 2014. godine, po kome 40 diplomata Mila Djukanovića koristi isto toliko spskih ambasada u svetu.

Medju zahtevima je i da se pitanje ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori podigne na medjunarodni nivo, pred Savetom bezbednosti UN i pred Savetom Evrope, kao i da se crnogorski ambasador Tarzan Milošević proglasi “personom non grata” u Srbiji i da se odnosi sa Crnom Gorom svedu na minimalni, konzularni nivo.

Foto: Gerila.rs

Vučković je rekao i da će ovi zahtevi, kada se prikupi dovoljan broj potpisa podrške, biti predati institucijama. Protestu ispred crkve Svetog Marka prisustvovalo je više stotina studenata i gradjana.

 

Izvor: Beta, Gerila.rs

Comments

comments