Politika

Protesti u Kuršumliji se nastavljaju sutra (18), a ove ZAHTEVE su građani poslali Vučiću

„Pokret mladih Kuršumlije“, inače organizator poslednjih protesta u ovom gradu poslao je danas pismo zahteva predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Smena gradske vlasti zbog korupcije i kriminala, uvođenje privremenih mera i formiranje privremenih organa vlasti proporcionalno zastupljenosti u lokalnoj Skupštini, sa izuzetkom sadašnjih vršioca gradskih funkcija, samo su neki od zahteva koji su upućeni u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a iza koga stoji „Pokret mladih Kuršumlije“.

PROČITAJTE JOŠ: DANAS (18) ŠETNJA ZA OLIVERA: “LJUDI KOJI SU DOŠLI PEŠKE IZ KRALJEVA TREBA DA PREDVODE KOLONU”

Oni traže i da se Kuršumlija proglasi opštinom od strateške važnosti za državu Srbiju, ali i da se preispitaju sve diplome zaposlenih u javnim preduzećima, Opštini, Domu zdravlja i ostalim državnim institucijama. Takođe traže i učešće mladih u donošenju važnih odluka za grad, a kako tvrde, dat je rok od 14 dana da se Vučić oglasi i odgovori na njihove zahteve, prenosi portal Južne vesti.

Ukoliko to ne uradi, kako navode, protesti u ovom gradu nakon tog roka biće radikalizovani.

Zbog pogubne politike opštinske vlasti, pljačke, korupcije, nepotizma, kriminala, zahtevamo da nadležne institucije u ovoj zemlji najhitnije reaguju kako bi se sačuvao živalj u ovom strateški važnom kraju. Sa ovakvim trendom raseljavanja i propadanja, kuršumlijska opština će za nekoliko desetina godina ostati bez stanovništva – kaže se u pismu upućenom predsedniku.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BARBARA, SRAM TE BILO: LESKOVAČKA NOVINARKA ODRŽALA LEKCIJU VUČIĆEVIM “NOVINARIMA”

Kao podatak navode da je aktuelna lokalna vlast za prethodnih sedam godina potrošila 70 miliona evra para građana, a da pri tome nisu otvorili nijedno radno mesto, broj stanovnika je za 7.000 manji u odnosu na 2012. godinu, što je, kako kažu, još jedan pokazatelj da je politika koja se sada vodi pogubna.

Pokret mladih Kuršumlije će i ovog četvrtka u 18 sati, kao i do sada, organizovati protestnu šetnju ulicama ovog grada, a okupljenima će biti pročitano i pismo sa zahtevima upućeno Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) VUČIĆ: SRAM VAS BILO, BEDNICI JEDNI!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments