Politika

PRVI KORAK: Opozicija se danas ujedinila u bojkotu parlamenta!

Opozicioni poslanici odlučili su da ne prisustvuju posebnoj sednici parlamenta, na kojoj je govorio predsednik Slovenije Borut Pahor.

Poslanici Demokratske stranke su Pahoru u Skupštini Srbije predali materijal o napadima na predstavnike opozicije i na medije, kao i fotografije sa protesta koji se dva meseca održavaju protiv aktuelne vlasti u Srbiji. Njemu su, kada je ušao u srpski parlament, materijal i fotografije predali Balša Božović i Maja Videnović.

Tokom susreta mu je rečeno da se ne odustaje od evropskog puta i evropskih vrednosti.

PROČITAJTE JOŠ: POBUNIO SE I DEO RADNIKA RTS-A: NE MOŽEMO DA ĆUTIMO PRED FALSIFIKOVANJEM STVARNOSTI!

Predstavnici opozicije su mu uputili izvinjenje zbog bojkota sednice i istakli da je to učinjeno jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučič “stavio parlament u svoj džep”.

Zatražili su veću podršku EU građanima u borbi za vladavinu prava u Srbiji.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je odluka da se ne prisustvuje današnjoj sednici manje zlo.

Prema njegovim rečima, deo poslanika koji je doneo ovu odluku ne smatra da je bojkot kraj priče i da je cilj, već sredstvo za ozbiljnu strategiju u brobi protiv aktuelnog režima.

“Moramo voditi aktivnu borbu protiv ovog režima i to ne isključuje bojkot ni trenutni ni krajnji, ali mora da se zna šta sutra radimo”, dodao je Živković.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je ranije da poslanici te stranke ne žele da učestvuju u stvaranju privida demokratije.

Sednici su, pored poslanika vladajućih stranka, prisustvovali i poslanici Liberalno demokratske partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpske radikalne stranke i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

PROČITAJTE JOŠ: ZLATNO DOBA: SVAKI TREĆI STUDENT ŽELI DA NAPUSTI SRBIJU

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da je odluka o bojkotu sednice Skupštine Srbije izraz protesta zbog urušavanja parlamentarizma u Srbiji.

Zelenović je u pisanoj izjavi naveo da su nefunkcionisanje parlamenta i drugih institucija u skladu sa Ustavom i osnovnim standardima civilizovanog političkog života doveli do masovnog protesta građana širom Srbije.

Zelenović je izrazio očekivanje da će opozicione stranke u vrlo kratkom roku izaći pred građane sa jasnim političkim planom, koji će biti temelj borbe za vraćanje Srbije normalnom političkom i javnom životu i pobedi nad Vučićevom diktaturom.

PROČITAJTE JOŠ: “VESIĆ JE NAJVEĆA ELEMENTARNA NEPOGODA”

(izvor: N1)

Comments

comments