Politika

Radoičić u Skupštini – ruganje zakonima i građanima Srbije

To što je Milan Radoičić, jedan od osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, u Skupštini Srbije prisustvovao sednici na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznosio izveštaj o Kosovu i Metohiji…

… nikoga ne bi trebalo da iznenadi jer je aktuelni režim odavno poslao jasnu poruku da može da radi šta god hoće otvoreno se rugajući i zakonima i građanima Srbije, saglasni su sagovornici Danasa.

PROČITAJTE JOŠ: PREOKRET: VUČIĆ I VLADA SU BILI RANIJE OBAVEŠTENI O HAPŠENJIMA NA KOSMETU

Lider Dveri Boško Obradović ocenjuje za naš list da je prisustvo Radoičića sednici u Skupštini „slika Srbije pod ovom vlašću“.

– Sa jedne strane, imamo zabranu ulaska u Narodnu skupštinu za sve građane već mesec dana, a sa druge imamo to da vlast ulazak dozvoljava licima povezanim sa kriminalom i ubistvom Olivera Ivanovića. To nam govori da se vlast ruga građanima i dovodi do besmisla parlament kao najvažniju instituciju – ističe Obradović.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kaže za Danas da je vladajući režim od Skupštine napravio sigurnu kuću za Milana Radoičića.

 

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kaže za Danas da je vladajući režim od Skupštine napravio sigurnu kuću za Milana Radoičića.

Loading…

– NJegovo prisustvo poslalo je poruku da Aleksandar Vučić i vladajuća struktura mogu da rade šta god požele. To je klinička smrt pravne države, parlamentarizma i demokratije – naglašava Rašković Ivić.

Bivši lider DS Bojan Pajtić kaže za Danas da je režim poslao poruku da se neće odreći nijednog kontroverznog biznismena i da nema nameru da odustane od toga da se pri kupovini glasova oslanja na kriminalne krugove.

– Po ko zna koji put poslali su poruku da više nema sprege kriminala i režima – oni su postali jedno. Umesto da, kao šef države, Vučić simbolizuje državno jedinstvo nezavisno od toga ko je kakve političke orijentacije, on jedinstvo uspostavlja sa kriminogenim strukturama, koje u javnosti abolira, a svakog ko se slaže sa njegovom vlašću – kriminalizuje. U naprednjačkoj paralelnoj realnosti Radoičić je ugledni građanin sveta, a Nataša Jeremić narkodilerka – ističe Pajtić.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJI VRLO NEGATIVNE OCENE O STANJU DEMOKRATIJE

Predsednik Advokatske komore Beograda Vladimir Gajić podseća da je Aleksandar Vučić „iako nenadležan“, primenio u odnosu na Radoičića „poligraf pravdu“ i obustavio istragu koja se u Srbiji i ne vodi.

– Istraga se vodi pred pravosudnim organima u Prištini na osnovu implementacije Briselskog sporazuma, po kojem je Sever Kosova izgubio sudsku vlast na tom delu teritorije. U Prištini, Radoičić je pod istragom u vezi ubistva Olivera Ivanovića i tretira se kao osoba u bekstvu. Što se tiče njegovog prisustva na galeriji Skupštine, s obzirom da je u parteru sedeo osuđeni ratni zločinac Šešelj, to deluje kao potpuno normalno – ističe Gajić za Danas dodajući da jedini zaključak koji se nameće jeste da je Srbija mafijaška država.

Profesor Ustavnog prava Bogoljub Milosavljević ocenjuje za Danas da oni koji su Radoičića pozvali i pustili u salu, očigledno ga smatraju vrlim predstavnikom Srba sa KiM i time mu daju legitimitet.

Milan Radoičić je potpredsednik Srpske liste na Kosovu, koga od novembra prošle godine traži kosovska policije zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića. On je u Srbiji prošao ispitivanje na poligrafu kao svedok, a za njega je lično garantovao predsednik Vučić. Radoičića kosovska policija sumnjiči i za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Blanko podrška

– Milan Radoičić je kao predstavnik Srpske liste i de fakto vlast na Severu Kosova, u Skupštini trebalo da pokaže jedinstvo Srba sa Kosova i blanko pruži podršku predsedniku za politiku koju vodi, a o kojoj ništa konkretno nismo čuli – ocenjuje za Danas Bojan Elek, istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ JE ZNAO ZA HAPŠENJE I NAMERNO JE ŠIRIO PANIKU”

(izvor: danas.rs)

Comments

comments