Politika

Rašković Ivić oštro po Trifunoviću : „Teško će mu pasti da bude statista u Skupštini “

Potpredsednica Narodne stranke, Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da su izborni uslovi, mnogo gori nego što su bili u avgustu prošle godine, kada je njena stranka proglasila bojkot izbora.

Ona je rekla da Pokret slobodnih građana ima legitimno pravo da izađe ili odustane od izbora, ali je ipak osudila Sergeja Trifunovića, rekavši da je on glumac koji uglavnom dobija vodeće uloge, te će mu uloga statiste u Skupštini teško pasti.

Rašković Ivić je govorila i o štrajku poslanika Pokreta Dveri, koji već osam dana štrajkuju ispred Doma Narodne skupštini, nezadovoljni trenutnim ophođenjem vlasti i medija prema pitanju Kosova i Metohije, ali i odnosu vlasti prema opoziciji.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, rekla je da Narodna stranka neće odustati od bojkota narednih parlamentarnih izbora iz razloga što bi to bilo neodgvorono prema građanima Srbije.

“Prekidati bojkot u vreme kada su ogoljeno ukinute slobode i demokratija i još u vremenu kada epidemija hara, bilo bi neodgovorno i naopako “, izjavila je Rašković Ivić.

Ona je istakla da je na sceni za vreme vanrednog stanja bila “vulgarna funkcionerska kampanja jednog čoveka, šefa države”.

U daljem izlaganju, ocenila je da Pokret slobodnih građana ima legitimno pravo da promeni mišljenje i da odustane od izlaska na naredne parlamentarne izbore, zakazane za 21. jun.

“Po meni čine grešku, jer razbijaju jedinstvo opozicije, a čak i da uđu u Skupštinu, tamo će biti neprimećeni statisti koji neće ni na šta moći da utiču, a daće privid demokratije Vućićevom režimu”, navela je Rašković Ivić, osuđujući izlazak PSG-a na naredne izbore, i takođe izrazivši nadu da će PSG odustati od ove odluke.

“Sergeju (Trifunoviću), koji je glumac raskošnog talenta, navikao na vodeće uloge, teško će pasti da bude skupštinski statista ili maksimalno epizodista”, oštro je podbola svog političkog kolegu Rašković Ivićeva.

Za kraj se osvrnula i štrajku glađu Boška Obradovića i Ivana Kostića, ona je rekla da je za očekivati od predsednika države Aleksandra Vučića “da zarad spasa života kolega Obradovića i Kostića otvori medije za opoziciju i prestane sa funkcionerskom kampanjom – fikcija”.

“Savetujem poslanicima Obradoviću i Kostiću da ‘ne pokazuju slepom i ne govore gluvom’, da misle na to koliko će, ako se ne daj Bože, loše završi, nedostajati svojoj deci, suprugama, roditeljima, braći i sestrama, prijateljima, svima koji su dragi. Meni je stalo do ta dva čoveka, zato ovo i govorim”, rekla je Rašković Ivić.

Čekamo reakciju Sergeja Trifunovića na ove opaske iskusnije koleginice, za koju u sigurnosti očekujemo da bude burna.

Comments

comments