Politika

SAZNAJEMO: Lutovac PONOVO raspustio omladinu!

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ponovo je raspustio omladinu ove stranke – po drugi put u poslednjih sedam meseci.

Tako je odlučeno na današnjoj telefonskoj sednici Izvršnog odbora, saznaje Gerila.

Za poverenika omladine imenovan je Dejan Bagarić iz Novog Sada, koji je, otkriva naš izvor u DS, jedna od udarnih Lutovčevih pesnica zadužena za lobiranje, a koja, navodno, i ne uživa previše simpatija svojih stranačkih kolega. Kako nam kaže izvor, Bagarića doživljavaju kao momka “željnog pažnje, koji stalno izigrava žrtvu”, i koji “stalno trči na fejsbuk da kači selfi video klipove u kojima se ispoveda o stvarima sa kojima se mnogi ne slažu”. Ipak, Bagarić je definitivno zaslužio Lutovčevo poverenje, pa ga je imenovao za šefa omladine. Ovaj momak, inače, bio je jedan od retkih omladinaca koji je podržao Lutovca, a otvoreno je lobirao u timu Stefana Ninića, kandidata za predsednika omladine. Nakon što je Ninić doživeo krah, Lutovac ga je zamenio upravo Bagarićem.

Naš izvor tvrdi da se ponovnim raspuštanjem omladine i dovođenjem Bagarića na njeno čelo, nastavlja čistka u stranci koju je Lutovac pokrenuo krajem prošle godine, sa ciljem “da izbriše sve one koje se protive načinu rada trenutnog rukovodstva, ali i odluci o bojkotu izbora”.
Ovim se, ocenjuje izvor, učvršćuje Lutovčeva pozicija kako bi sednica Glavnog odbora, zakazana za 21. jun, prošla što manje turbulentno, a u javnost izašla slika o jedinstvu stranke.

Podsetimo, Lutovac je omladinu stranke raspustio prvi put u novembru prošle godine, u paketu sa brojnim lokalnim odborima, sa obrazloženjem da su neaktivni. Suprotno tome, naš izvor tvrdi da je tada na izbornoj skupštini omladine izabrano rukovodstvo podmlatka koje nije odgovaralo vrhu stranke, te je ekspresno doneta odluka o raspuštanju. Nakon uložene žalbe, par meseci kasnije Statutarna komisija poništila je odluku o raspuštanju omladine. Potom je raspuštena i Statutarna komisija, a danas ponovo omladina.

Celu ovu papazjaniju pratilo je i odlaganje zakazivanja redovne sednice Glavnog odbora, zbog čega su se brojni članovi pobunili, pa pokrenuli inicijativu za održanje sednice. Lutovac je svoje članove optužio da su falsifikovali potpise za iniciranje sednice, pa je čak podneo prijavu i protiv svoje potpredsednice i narodne poslanice Aleksandre Jerkov.

Comments

comments