Politika

Sećate li se Bratimira, naprednjaka koji nije znao ni koji fakultet je završio?!

Starih “asova” se uvek valja podsetiti – oni koji ih pamte mogu da “obnove gradivo”, a oni koji ih ne poznaju sada imaju šansu da saznaju nešto o njima.

Bratimir Vasiljević (1953.) je niški naprednjak i nekadašnji radikal. Bio je poslanik u prethodnom sazivu Skupštine Srbije, ali ga se verovatno ne sećate, pošto se skoro nikad nije javljao za reč. Danas je predsednik niške opštine Pantelej, a vrlo je moguće da ima još funkcija, pošto ga je tokom čitave njegove političke karijere pratio sukob interesa – nije baš voleo da napušta prethodne funkcije.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNI PREDSEDNIK OPŠTINE POSTAJE – PILOT?!

Elem, Bratimir se proslavio pre dve godine kada je na obično pitanje “Koji ste fakultet završili?” odogovorio:

– “Završio sam fakultet “Union”, ne znam ni ja tačno ako mi verujete. Nisam pripremljen za takva pitanja. Treba da pogledam, ja treba sad da se sećam detalja… Rekao sam Vam kako se zove, nemojte sada tako da Vam nisam rekao…

Tako je odogovorio Bratimir (na slici desno) i ostao živ. Mogao je posle ovoga slobodno da ponese titulu “naprednjačke Mimi Oro” starlete koja je na slično pitanje odgovorila sa “studiram fakultet”.

Vasiljević je fakultet završio tek u 61. godini (!) i postao diplomirani menadžer. Napredna formula uspeha preko diplome na privatnom fakultetu mu je poslužila, a u poređenju sa njim čak su i Marko Atlagić i Marijan Rističević – intelektualci.

PROČITAJTE JOŠ: POSLANIK SNS KUPIO TELEVIZIJU, PREPISAO JE NA ZETA I SEBI IZ BUDŽETA DODELIO 40 HILJADA EVRA GODIŠNJE!

Ovo je, naravno, ironično pošto oni nikako ne mogu da budu intelektualci, ali za razliku od njih Bratimir je u Skupštini makar uvek “mudro ćutao” i da nije bilo pitanja novinara, nikada se ni ne bi otkrilo koliki su mu umni kapaciteti.

Tako je Bratimir ćutao u parlamentu (na slici ispod) i završavao fakultet na račun svih nas, a danas niže aferu za aferom na niškoj opštini Pantelej.

Lokalni mediji pišu da nemilosrdno troši dnevnice, na račun opštine jede i pije po kafanama od Niša do Beograda, vozi se svaki dan službenim kolima.

To zna da radi – a da kaže koji je fakultet završio, to i dalje ne zna!

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) SNS SE DOSETIO KAKO DA UPROPASTI ČAK I 1. MAJ!

Comments

comments