Politika

Šest godina napredne vlasti: Šta je sve uništila diktatura Aleksandra Vučića?

Danas se navršava šest godina apsolutne vladavine Aleksandra Vučića koja je započeta izborom Vlade Vučić – Dačić 27.07.2012. godine.

U tom periodu uništene su sve demokratske institucije: parlamentarna demokratija, podela vlasti, nezavisno sudstvo, slobodni izbori i nezavisni mediji.

PROČITAJTE JOŠ: SRBI SA KOSOVA PRODAJU KUĆE ZBOG VUČIĆA!

Pored toga u tom šestogodišnjem periodu na ulice su se vratili kriminalci, likvidacije su postale uobičajne, a stranačke paraformacije stvarnost. Osiromašeni građani svedoci su uzurpacije državnih resursa, a politički protivnici režima su satanizovani i predmet su raznovrsnih političkih progona.

„Zemlja je za vreme režima Aleksandra Vučića opet vraćena u 90-te godine, a divljanje Vojislava Šešelja, Vjerice Radete i ostalih su postali stvarnost Srbije i 30 godina nakon početka ratnih sukoba na ovim prostorima. Vučić je spreman da zarad opstanka na vlasti učini sve – od gušenja svake vrste demokratskog delovanja do ugrožavanja vitalnih nacionalnih interesa. Odgovornost svih opozicionih snaga u Srbiji u ovom trenutku postaje još veća, a posredna ili neposredna saradnja sa režimom sve opasnija za celokupno društvo“ – ističe povodom šest godina vlasti Aleksandra Vučića predsednik Pokreta za preokret prof. dr Janko Veselinović.

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDAR VUČIĆ – GINISOV REKORDER PO BROJU NAJAVLJENJIH ATENTATA U MEDIJIMA!

Narednih dana povodom šestogodišnjice režima 27.07. 2012 – 27.7.2018, Pokret za PREOKRET će organizovati izložbe u više gradova Srbije, sa temom „Šest godina propadanja“.

Izložbe će prikazati rezultate 2191 dana apsolutne vlasti jednog čoveka, kome je stranka sredstvo za potčinjavanje građana, a cilj razaranje svih institucija, na uštrb ljudskih prava, vladavine prava, podele vlasti na zakonodavnu izvršnu i sudsku i svih demokratskih tekovina koje stoje na putu njegovim autoritarnim ambicijama.

Eksponati na izložbi (fotografije, pisani tragovi , međunarodni izvori, statistički podaci…) biće podeljeni u pet segmenata: ekonomsko propadanje, kadrovi, afere, izborne manipulacije, mediji i bizarnosti vladanja.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE VUČIĆEV JEDINI PLAN ZA KIM: “SVI SRBI ZNAJU DA JE KOSOVO IZGUBLJENO”!

(izvor: preokret.org)

Comments

comments