Politika

“Siniša Mali može sam da smanji akcize na gorivo za 20%, ali ne želi to da uradi”!

Hvaleći se punom državom kasom, naprednjačka vlast vređa inteligenciju građane Srbije, koji su svesni da se kasa puni iz njihovog džepa, a u slučaju goriva to je akcizama i porezom.

Na litru benzina država uzima 55,2 odsto od cene na ime poreza i akciza, odnosno 82,44 dinara od 144,9 dinara po litru.

PROČITAJTE JOŠ: I POLJOPRIVREDNICI SE PRIKLJUČUJU PROTESTU, TRAKTORI I OSTALE MAŠINE STAJU U PETAK!

Zato bi umesto što objašnjava građanima da je za povećanje cene benzina kriva svetska ekonomija, naprednjačka koalicija trebalo otvoreno da prizna da je ne zanima što cenom benzina ugrožava egzistenciju građana Srbije, posebno poljoprivrednika, i da može da smanji akcizu na gorivo, ali očigledno neće.

Od početka godine litar benzina skuplji je za 8,79 dinara, odnosno 6,1 odsto, a dizela za 11,3 dinara ili 7,5 odsto. Dizel je u državama regiona skuplji samo u Albaniji.

PROČITAJTE JOŠ: “JEDAN DIVAN ČOVEK”: RADOJIČIĆ PO BROJU AFERA TEK NEZNATNO ZAOSTAJE ZA MALIM!

Vlada Srbije može da smanji akcizu bez skupštinske odluke za 20 odsto, ali je, što je već više puta dokazala, ne zanima da se bavi time kako zaista žive građani Srbije.

Narodna stranka poziva novoizabranog ministra finansija Sinišu Malog da umesto što beži iz Skupštine Srbije kada se razgovara o dužničkom ropstvu u kome se nalazi Srbija, bar u ovom slučaju pokuša da radi svoj posao u interesu građana Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: KADA SIPAMO 10 LITARA GORIVA, SNS NAM UZME 800 DINARA!

(izvor: narodna.org.rs)

Comments

comments