Politika

SKANDAL: Ko je srušio kuću u centru Beograda koja je bila SPOMENIK kulture i POD ZAŠTITOM DRŽAVE?!

Goran Vesić u nemirenju sa ograničenjima večno drugog, prvi tumači stvari i zakone o kojima tako malo zna ili poznaje samo načine da ih zaobiđe u praksi.

PROČITAJTE JOŠ: SVI DIREKTORI ŠKOLA I SVI ČLANOVI ŠKOLSKIH ODBORA MORAĆE DA BUDU IZ SNS-A?!

„Hvaleći neumreno drugi po redu u samo tri godine Zakon o ozakonjenju prevideo je barem jedan kritički osvrt na svoj učinak bezakonju u urbanizmu i građevinrstvu. Trg republike je njegovom odlukom pretvoren u iskopinu, kuća pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture u kojoj je živeo i radio Filip Filipović srušena je do temelja iako je planom bila predviđena rekonstrukcija, konzervacija i dogradnja, crtaju se trase tramvaja koji ce presecati sve arterije ovog grada“, navodi se u saopštenju DS-a.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) “NATALIJA RAMONDA JE BILA ŽENA KOJA JE LEČILA SRBE U RATU”: BOGOLJUBOV BLAM NAD BLAMOVIMA!

Dodaju da Vesić u kolapsu koji građanima upriliči zaboravlja da se bar pozove na struku, nauku, logiku.

Demokrate Srbije pitaju Vesića: „Šta biva sa istorijskim i kulturnim nasleđem prestonice kada se jedan spomenik kulture tako lako pretvara u hotel. Šta su i ko određuje prioritete? U kampanji je građanima deljeno mnoštvo lutrijskih tiketa nazvanih karte za metro. Da li će važiti za vožnju najavljenim tramvajem i da li su rupe i razvaline na platou Slavija početna stanica obećanog metroa?“

„Može Vesić da zatire vekove, stvaralaštvo i domete, ne može bruku svoju što veruje da se vreme meri od trenutka kada je postao član SNS. Nije kuća u Takovskoj 37 dobila status i zaštitu zbog ideoloških razloga ili svoje funkcionalnosti, već zbog dela koje ne podleže dnevnim menama i promenama vlasti. Sačuvati je uvek zahtevalo više znanja.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) RTS – VAŠE PRAVO DA GLEDATE UŽASNO MONTIRANU PROPAGANDU!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments