Politika

SMEJURIJA SE NASTAVLJA: Vulin ne može na sud pošto je na vojnoj vežbi?!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nije došao u sud na saslušanje povodom tužbe urednika portala KRIK Stevana Dojčinovića. Vulinov advokat obavestio je sud da je ministar službeno na vojnoj vežbi. Kako je objavio portal KRIK, Dojčinović je Vulina tužio kao odgovorno lice Pokreta socijalista zbog neistina i uvreda koje je ta stranka u nizu saopštenja objavila, nakon istraživanja KRIK-a „Tetka iz Kanade“ o poreklu novca za kupovinu stana Aleksandra Vulina.

U septembru 2017. nakon što je KRIK objavio da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo novca kojim je kupio stan, Pokret socijalista izdao je na sajtu brojna saopštenja kojima je pokušao da diskredituje rad urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića. Urednik KRIK-a je zbog toga tužio Pokret socijalista čiji je zakonski zastupnik ministar Vulin.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) POSLE NAPADA NA RODOLJUBA ŠABIĆA NEMA VIŠE IZGOVORA – SVI 13. APRILA U BEOGRAD!

Vulin je trebalo da na sudu bude ispitan o ovim saopštenjima, međutim, nije se pojavio. Njegov advokat Strahinja Selaković rekao je da ministar nije došao zbog službenih obaveza, tačnije, da je ministar na vojnoj vežbi, objavio je KRIK.

Zanimljivo je da se Vulin, koji nije služio vojsku, početkom marta prijavio za obuku za rezervni sastav Vojske. Ministarstvo odbrane je 22. marta saopštilo da je ministar Vulin položio zakletvu i završio 15-dnevnu obuku. Svega 12 dana kasnije njegov advokat tvrdi da je on na vojnoj vežbi i da je zato nije došao na suđenje. Činjenica je, međutim, da je on danas, u svojstvu ministra prisustvovao obuci na poligonu „Pasuljanske livade“.

Dojčinovića je u saopštenjima Pokret socijalista nazivao narkomanom i proizvođačem droge, optuživao ga da prima novac od stranaca kako bi pisao tekstove protiv Aleksandra Vulina, da taj novac ne prijavljuje nadležnim institucijama, da kriminalizuje one koji rade u interesu Srbije, kao i da je svaki neprijatelj Srbije njegov prijatelj.

Gotovo nedelju dana je Pokret Socijalista svakodnevno pozivao urednika KRIK-a da uradi test na drogu.

Odgovor na tužbu: Nije naš sajt

Odgovarajući na tužbu, Pokret socijalista pokušao je da ospori da je sajt na kom su objavljena sporna saopštenja njihov. Naveli su da je sajt registrovao njihov bivši član, te da je „pretenciozno govoriti da se radi o zvaničnom sajtu Pokreta“.

Oni su tada naveli da svako može da napravi sajt sa nazivom Pokreta socijalista ili Vulina, ali da to ne znači da oni stoje iza sajta.

Na ovom sajtu Pokreta socijalista se i dalje objavljuju saopštenja stranke.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): VREMENSKA PROGNOZA OD KOJE NAS JE SVE SRAMOTA!

Poreklo novca za Vulinov stan pod oznakom „tajna“

Većina informacija u vezi sa poreklom novca za stan Aleksandra Vulina drži se pod oznakom tajno.

Slučaj Vulinovog stana bio je u rukama nekoliko tužilaštava, ali nijedno od njih se nije bavilo proverom porekla 200.000 evra, dok je sam Vulin u izjavama nadležnim državnim institucijama, a prema pisanju KRIK-a, tvrdio da je „novac pozajmio od tetke“ iz Kanade.

Novinari redakcije Insajder, otkrili su i da se poreklom novca za kupovinu stana bavila i Uprava za sprečavanje pranja novca. Međutim, i ovaj izveštaj nosi oznaku strogo poverljivo.

Pod istom oznakom drži se i nabavka sigurnosnih kamera za opštinu Zvečan, koju je 2012. sprovela Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju u vreme kada je na njenom čelu bio upravo Vulin. Čak je i Agencija za borbu protiv korupcije u svom izveštaju ukazala na moguću vezu ovog posla s poreklom novca za Vulinov stan, a u izveštaju Agencije stoji i da nisu poverovali objašnjenju da je novac za stan dobio od ženine tetke iz Kanade.

U serijalu Insajdera „Nastavak patriotske pljačke“ emitovanom još 2014. godine, objavljeno je da je posao dobila i firma DBS Konsel iz Beograda, da je posao ugradnje sistema za video nadzor u Zvečanu, prema saznanjima Insajdera, plaćen gotovo milion evra, da novac je isplaćen avansno, a cela nabavka odlukom Vlade Srbije proglašena poverljivom.

Novinari redakcije Insajder u nekoliko navrata od predstavnika države, a i samog minista Vulina tražili su detaljnije objašnjenje ovog slučaja. Sve se za sada završilo na tvrdnji ministra da je stan kupio legalno i da je istinu govorio kada je rekao da mu ženina tetka pozajmila novac za kupovinu stana.

PROČITAJTE JOŠ: DNO: LOŽAČ U BOLNICI DOBIO OTKAZ JER NIJE HTEO DA SE UČLANI U SNS!

(izvor: insajder.net)

Comments

comments