DruštvoPolitika

SNS-ov drvoseča zaštićenih stabala: Ovaj čovek je glavni urednik RTV-a!

Mislili smo da smo se nagledali svega od kada pratimo političku scenu u Srbiji. Dnevno ispred naših očiju prodefiluje 100 spodoba i likova kakvi bi u normalnim zemljama odavno bili iza rešetaka i sa kojima bi bake i deke mogli da plaše neposlušnu decu. Međutim, u Srbiji takvi ljudi zauzimaju najvažnija mesta u društvu i državi, a upravo sjajan primer ovakvog tipa je izvesni Nenad Ćaćić, član novosadskog SNS kartela, glavni i odgovorni urednik Radio Televizije Vojvodine a u slobodno vreme čovek koji uništava stabla na Fruškoj Gori koja su zaštićena zakonom!

Uprkos upozorenjima iz Nacionalnog parka Fruška gora, i uprkos činjenici da je Nacionalni park organizovao besplatnu podelu badnjaka, nesavesni građani su ponovo sekli zaštićeni mladi hrast da bi od njega pravili badnjak, a među onima koji su to radili je i već pomenuti glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio-televizije Vojvodine (RTV) Nenad Ćaćić.

Ćaćić se svojim “poduhvatom” pohvalio i objavio fotografije na svom profilu na Fejsbuku na kojima se vidi kako sa grupom muškaraca nosi badnjak sa Fruške gore. Na pojedinim fotografijama vidi se Ćaćić kako drži sekiru u ruci i zamahuje njome prema drvetu.

Kao komentar pored fotografija Ćaćić je napisao: “Na Frušku po badnjak”. Ćaćić je za tu “svečanu priliku” očigledno odlučio da se obuče u stilu Vulina, odnosno u crno od glave do pete. Inače, reč je o osobi čija je biografija i danas tajna za javnost pa samim tim se ne zna šta ga je to u stručnom smislu preporučilo za mesto glavnog urednika na RTV-u, s obzirom na više nego skromno televizijsko iskustvo. Možda je preporučila baš sekira, ili neskrivena ljubav prema gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Inače, čisto da ilustrujemo šta je ustvari novosadski SNS: ranijih godina mediji su pisali o ilegalnoj seči šume na području Nacionalnog parka Fruška gora, u koju su bili umešani i pojedini funkcioneri, članovi i aktivisti vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Naime, članovi jednog lokalnog odbora SNS iz Novog Sada postavili su pre dve godine na svoju stranicu na društvenoj mreži Fejsbuk fotografije kako na Fruškoj gori seku drvo hrasta, koje pripada zaštićenoj vrsti. Na fotografijama koje su postavili članovi Mesnog odbora SNS iz naselja Sajlovo videli su se aktivisti te stranke pored omanjeg drveta hrasta, a na sledećoj fotografiji videle su se iste osobe kako nose to drvo koje je posečeno.

Što se tiče samog Ćaćića, on je kao novinar Tanjuga zaposlen 12. aprila prošle godine na RTV kao pomoćnik urednika Informativnog programa Prvog programa televizije, a zanimljivo je da ta pozicija nije postojala u sistematizaciji radnih mesta na RTV-u.

Nedelju dana nakon zaposlenja, generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica izdao Ćaćiću Rešenje o davanju saglasnosti za rad kod drugog poslodavca, i omogućio mu je da “i dalje izveštava sa događaja iz Novog Sada i Vojvodine za agenciju Tanjug”.

Nenad Ćaćić jedan je od poslednjih dobitnika gradskog priznanja Oktobarske nagrade. Nagradu koja iznosi 130.000 dinara novinar Tanjuga dobio je zbog, kako je u obrazloženju komisije za dodelu nagrada navedeno, “dugogodišnje promocije Novog Sada”.

Jasno je da je ovaj čovek produžena ruka SNS-a u Novom Sadu i da služi samo da se pod kontrolom drži pokrajnski javni servis. Čovek bez biografije, bez profesionalnih uspeha i bez ičega čime bi zaslužio da bude tu gde jeste. Tipičan vojnik kriminalnog kartela zvanog SNS.

Comments

comments