Politika

Zbog placa od 1700 kvadrata na morskoj obali, SNS-ov siledžija mora da ode!

Do sada je bio poznat kao osoba koja preti političkim neistomišljenicima da će im “isčupati grkljan”, a od sada bi mogao da se “proslavi” i sa gotovo 2000 neprijavljenih kvadrata koje ima na samoj obali Jadranskog mora, tačnije tik pored Kotora!

Pokret građanske Subotice (PGS) zahtevao je danas od gradonačelnika Subotice Bogdana Labana da javnosti objasni odakle mu velika imovina u Crnoj Gori ili da, u suprotnom, podnese ostavku na tu funkciju.

NEDIMOVIĆ DOGOVORIO: UVOZIMO OVCE I KOZE IZ ALBANIJE

“Ako do ostavke ne dođe, odbornička grupa PGS-a će ponovo inicirati sazivanje vanredne sednice Skupštine grada i razrešenje Bogdana Labana sa funkcije gradonačelnika grada Subotice, jer bi se ovakvim njegovim ponašanjem ponovo dokazalo da je nedostojan obavljanja te visoke javne funkcije. Nadamo se da će ovog puta opozicija u Skupštini grada Subotice podržati naš predlog”, navodi se u saopštenju za javnost.

Prekjuče je na portalu Insajder objavljen članak pod naslovom “Neprijavljena imovina i ambiciozne investicije gradonačelnika Labana”, u kojem se navodi koje sve nepokretnosti Laban ima u Crnoj Gori, kao i okvirna vrednost investicija na tim parcelama, čija vrednost iznosi više miliona evra.

“Bogdan Laban je ponovo dokazao da je nedostojan obavljanja funkcije gradonačelnika. Na osnovu činjenica koje su navedene u članku Insajdera, može se zaključiti da Laban svoju imovinu velike vrednosti u Crnoj Gori, koju je stekao kupovinom 2015. godine a ne nasleđem, nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije”, naveo je PGS.

Ocenili su da Laban i pojedini visoki funkcioneri Srpske napredne stranke iz Subotice do imovine nisu mogli doći legalnim putem.

ĐILASOV POZIV ZA OPOZICIJU: PROGLAS U 13 TAČAKA

“Građani Subotice očekuju javno objašnjenje načina sticanja imovine tako velike vrednosti od strane osobe koja je svoj radni vek provela u državnoj službi ili na javnim fukcijama, a sada je nosilac najviše javne funkcije u Subotici”, piše u saopštenju.

Na pitanje novinara Insajdera odakle mu parcele, kao i novac za ovakvu investiciju, Laban je izjavio da je u pitanju porodično vlasništvo i da je tek započeo gradnju objekata.

„Ja imam tamo kuću više od 30 godina. Moju staru kuću od 300 i kusur kvadrata gde mi žive roditelji. I sad pored na placu gradim neke objekte. Tek se počelo raditi i ko zna kad će biti gotovo. Dao sam za početak izvođačima moj stan u Beogradu. Ja imam 10 apartmana svojih u Morinju koje moji roditelji koji tamo žive izdaju“, izjavio je Laban za Insajder.

Međutim, na pitanje kako je onda moguće da u katastru piše da je parcele kupio 2015. Laban nije želeo da odgovori, ističući da više neće da daje izjave.

„Ne mogu da odgovaram ni na dodatna pitanja ni na nedodatna. Sve što sam imao rekao sam“.

Podsetimo, Bogdan Laban je dospeo u javnost kada je objavljen audio snimak na kome preti svom stranačkom kolegi Vladimiru Polovini da će mu, između ostalog, „iščupati grkljan“ i „dati betonske cipele“.

NE ZABORAVLJAMO – OVO SU VUČIĆEVA OBEĆANJA KOJA NEĆE ODRŽATI

Na snimku se jasno čuju Labanove pretnje i psovke, kao i zvuk koji podseća na lupanje šamara.

(izvor: autonomija.info, insajder.net)

Comments

comments