Politika

SNS-ove rokade: Kulturu umesto Maje uzima Jelena Trivan, Irena menja šofera Zokija?!

Gradski menadžer u minulom sazivu vlasti u Beogradu Goran Vesić i dalje slovi za favorita za novog gradonačelnika.

Prema rečima naših sagovornika, u igri je i scenario po kojem će gradonačelnik postati doktor Zoran Radojičić, a Vesić bi u tom slučaju ostao na aktuelnoj poziciji gradskog menadžera, „ali, čak i da se to ostvari, Vesić će imati ključnu reč u svim gradskim poslovima“.

PROČITAJTE JOŠ: “INFORMER”, “SRPSKI TELEGRAF” I “SRBIJA DANAS” DOBILI OD DRŽAVE 7 MILIONA!

Kako preciziraju naši izvori, nakon što bude doneta odluka o gradonačelniku, počeće zvanični razgovori o rekonstrukciji vlade premijerke Ane Brnabić. Naši sagovornici tvrde da „nisu bez osnova tvrdnje pojedinih medija“ da bi aktuelna predsednica Narodne skupštine Maja Gojković mogla da zameni Vladana Vukosavljevića na čelu Ministarstva kulture i informisanja.

„Maja Gojković ima veliku želju da postane ministarka kulture, ali SNS trenutno nema bolje rešenja od nje za predsednika parlamenta, jer taj kandidat mora da poseduje i diplomatsko iskustvo i znanje stranih jezika. Pored Gojković, ozbiljna kandidatkinja za ministarku kulture je i Jelena Trivan (na slici iznad), aktuelna direktorka Službenog glasnika“, kažu izvori s političke scene Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ JE PARADOM U CENTRU BEOGRADA POKUŠAO DA ZAPLAŠI POLITIČKE PROTIVNIKE”

U slučaju da Maja Gojković pređe u izvršnu vlast, tvrdi se da bi na čelu parlamenta mogli da je zamene Vladimir Marinković, koji je potpredsednik parlamenta, ili Marija Obradović, funkcionerka SNS.

Kao potencijalna“nova lica“ u Vladi, pominju se predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je, navodno, „viđen“ za novog ministra privrede, umesto Gorana Kneževića, zatim proslavljeni fudbaler Dejan Stanković, koji bi mogao da zameni Vanju Udovičića na čelu Ministarstva sporta i omladine, te Irena Vujović, predsednica Opštine Savski venac, koja se pominje kao „naslednica“ Zorana Đorđevića (na slici iznad) na čelu Ministarstva rada.

PROČITAJTE JOŠ: LJUDI “BATE ANDREJA” OTELI 3 HEKTARA PARKA U BUKOVIČKOJ BANJI!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments