Politika

SNS traži vanredne izbore u Paraćinu

Paraćin-SNS Paraćin traži raspisivanje lokalnih izbora u tom gradu nakon što je lokalna vlast, kako navode, zakazala vanrednu sednicu skupštine opštine, ali su pri tome neke od odbornika i građane fizički sprečavali da uđu na sednicu.

Kako se navodi u saopštenju stranke, lokalna vlast je na sednicu pozvala neke opozicione odbornike svega sat vremena pre održavanja iste, dok neke nije ni pozvala,a dnevi red ticao se plana odbrane od poplava.

U SNS navode da je to nelegalna sednica i da je održana na dvogodišnjicu takođe nelegalne konstitutivne sednice skupštine opštine kada je, kako kažu, na „kriminalni način formirana skupštinska većina takođe uz angažovanje kriminalaca kao obezbeđenja“.

„Odbornici i oko 250 građana koji su došli da čuju i vide šta se to dešava na toliko hitnoj sednici skupštine opštine bili su fizički sprečeni da uđu i prisustvuju sednici. Građani od kojih neki stariji od 80 godina fizički su sprečeni da uđu u salu od strane osuđivanih narko dilera i batinaša koje je angažovao Predsednik opštine Saša Paunović“, navodi se u saopštenju.

Građane su sprečavali da uđu i članovi Demokratske stranke, LDP-a, Nove stranke i pokreta Svi za Paraćin.

Odbornici i građani su fizički sprečavani da uđu na sednicu, a nekima su zadati i udarci uz upućivanje uvreda.

(Izvor: Vaseljenska, Novosti)

Comments

comments