Politika

Srđan Milivojević potvrdio: Proteste vode stranački ljudi

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJAFOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

Srđan Milivojević, član Demokratske stranke, potvrdio je danas u svom intervjuu za Blic.rs da organizaciju subotnjih šetnji jesu u istinu preuzeli političari.

Naime, Milivojević je rekao kako studentima iz Pokreta 1 od 5 miliona ne zamera ništa ali ipak smatra da su doneli pogrešnu odluku, pa je odlučio da okupi svoje kolege s kojima je do sada radio i pozove ih da preuzmi organizaciju subotnjih šetnji.

On je u intervjuu predstavio svoje kolege iz Građanskog otpora sa kojima se i od ranije poznavao i sa njima radio na širenju protesta po Srbiji i sakupljanju potpisa za Aleksandra Obradovića.

Među njima se nalazi i profesorka Biološkog fakulteta, Biljana Stojković koja je sa studentima iz Pokreta 1 od 5 miliona bila u blokadi Rektorata i savetovala ih, a nakon toga otpočela prvi protest ispred CZ-a za oslobađanje Aleksandra Obradovića što je otpočelo lavinu bunta koji je na kraju i oslobodio Obradovića iz kućnog pritvora.

Kako saznajemo profesorka Stojković je takođe i u “Građanskom klubu” demokratske stranke s toga pomaže savetima i tu stranku kako bi tranzicioni period do izbora i nakon bojkota protekao u najboljem redu, vođen strukom.

Kao svoje ostale saborce Milivojević navodi i Aleksandru Puškić koja je bila glasnogovrnik za vreme kampanje Saše Jankovića i član Pokreta Slobodnih građana nakon čega je takođe podržavala proteste 1 od 5 miliona, bila jedna od najglasnijih aktivista koji su sakupljali potpise za Aleksandra Obradovića, a trenutno je članica Ne davimo Beograda kako nam potvrđuje izvor iz te stranke.

Među njima nalazi se i Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitiu ustavnosti i zakonitosti, čiji udruženje je nedavno predlo potpise za ukidanje rijalitija i koje je organizovalo brojne proteste i menifestacije “U ime kulture”.

Njegova organizacija okuplja i studente Pravnog fakulteta pod pokroviteljstvom Pokreta Dveri i time studentima daje glas i mogućnost da se aktiviraju.

Petar Beljić je omladinac Demokratske stranke i aktivista iste koga možda prepoznajete po tome što je nosio majcu “Sloboda za Aleksandra” sve dok on nije bio pušten iz kućnog protvora.

Takođe kao deo Građanskog Otpora Milivojevića navodi i Milku Erić iz Valjeva i “Gujkana” iz Kragujevca.

Ovim je Srđan Milivojević predstavio svoj pokret i dalji plan, a mi vam preporučijemo da pročitate ceo članak na linku ispod:

https://www.blic.rs/vesti/politika/protesti-1-od-5-miliona-milivojevic/7gc3txv

 

Comments

comments