Politika

Šta će kineski ambasador na rođendanu SNS?! Pa došao da se zahvali za poklanjanje RTB Bor

Prisustvo kineskog ambasadora u Srbiji Li Mačanga na mitingu povodom 10 godina od osnivanja SNS je neprimereno, ali očekivani znak zahvalnosti i kupovine političke podrške nakon što je Vlada Srbije poklonila Kini celokupne rudne resurse bakra i zlata vredne 150 milijardi dolara.

PROČITAJTE JOŠ: BRATE VUČIĆU, TI SI SKROZ PROLUPAO: GAZDA SNS-A NAZVAO INVESTITORA “BRATE TURČINE”!

Kineska kompanija Ziđin je nedavno budzašto dobila RTB Bor čije rezerve vrede 50 milijardi, kao i obližnje nalazište Čukaru Peki koje vredi 100 milijardi dolara. Građani Srbije će od tog novca videti mrvice, a o razmerama ekološke štete oko Čukaru Peki DJB već duže vreme upozorava lokalno seosko stanovništvo.

Ambasador je sigurno došao da se zahvali Vučiću i SNS-u i u ime kineske kompanije Šandong Linglong koja će pored Zrenjanina sagraditi fabriku guma. Ministarstvo životne sredine Kine uvelo je strožije ekološke norme zbog prevelikog zagađenja vazduha, a najveći zagađivači su proizvođači guma. Međutim, odlukom predsednika SNS da i kineskoj kompaniji ponudi ekonomski nerazumne subvencije i ignoriše ekološke standarde, ono što je otrovno za Kineze biće izgleda dobro za zdravlje građana Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI ŠKOLSKI ČAS BEZ PRISUSTVA DRŽAVNOG VRHA – SVI SU BILI NA MITINGU U KRAGUJEVCU!

Strani investitori, pa i kineski, koji dolaze u Srbiju privučeni su jeftinom radnom snagom, suludim subvencijama, nepostojanjem ekoloških obaveza i opštim bezakonjem. Mimo svake ekonomske logike, poklonili smo strancima bankarski sistem, naftnu industriju, naša nalazišta nafte i gasa smo poklonili Rusima, Kinezi su dobili rezerve bakra, a Nemci dobijaju jeftinu radnu snagu i zainteresovani su za vojvođansku zemlju, Telekom Srbije i EPS.

Politika rasprodaje vitalnih nacionalnih resursa, kao što su rudnici, predstavlja najkraći put u bananizaciju države i potpuni demografski slom Srbije jer građani beže iz zemlje upravo zbog pogubne besperspektivne politike predsednika SNS. Srbija se u pravom smislu te reči pretvara u koloniju velikih sila.

PROČITAJTE JOŠ: 10 GODINA ZLA – 10 STVARI PO KOJIMA PAMTITMO PRVU DECENIJU SNS

(izvor: dostajebilo.rs)

Comments

comments