Politika

Šta je Zorana Mihajlović rekla o Vojislavu Šešelju?

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za Blic je prokomentarisala ponašanje lidera radikala Vojislava Šešelja.

Evo šta je i rekla o Šešelju i zašto tvrdi da on nikada nije i neće biti Srbija.

Pretnje, uvrede, pljuvanje, nekultura, laži, podmetanja, beskrupuloznost, nasilje, mešetarenje, tajne službe, novac, kriminal… sve ovo godinama ide uz političku karijeru lidera SRS Vojislava Šešelja. Ovom predugom spisku dodat je još jedan epitet koji je bio inicijalna kapisla novih incidenata u režiji Šešelja – haški osuđenik! Vojislav Šešelj danas je jedini aktivni političar u Srbiji koji je osuđen za ratne zločine, a SRS jedina je partija na svetu koju vodi čovek sa ovakvom presudom. Na izborima u Beogradu počastili su ga sa 2,34 odsto glasova. Njihova poruka Šešelju “zreo si za penziju” jasna je svima, jasna je i radikalima među kojima ima obrazovanih i dobrih ljudi, samo Šešelju nije.

Šešelj jeste prošlost Srbije, njegova uloga i jeste da nas podseća na stradanja, na pretnje pištoljem studentima, plač majki za izgubljenim sinovima i kćerima, na bedu, sankcije, prazne rafove i gorivo u plastičnim flašama. Ali, dok i formalno ne ode u prošlost, ne postoji nijedan razlog da se nad Šešeljem ne primeni zakon, ili je on iznad zakona. Posle pretnji Mariji Obradović, Maji Gojković, da ne računam prostačke uvrede na moj račun, na dan kada smo dobili izveštaj o napretku Srbije ka EU napao je Aleksandru Jerkov. A onda je junački narsnuo na državni simbol druge zemlje iako to niko nije video. Tim junačenjem nad zastavom Hrvatske bez ijednog svedoka, uspeo je da mržnjom nahrani sve nacionaliste i u Beogradu i u Zagrebu. Hoće li sve opet proći nekažnjeno? On je najbolji prijatelj onih koji se pozdravljaju sa “Za dom spremni” i onih što skandiraju “Ubij ustašu”, a najveću štetu napravio je Srbiji i Srbima. Ali šta god radio, kakav god cirkus pravio, Šešelj nije i nikad neće biti Srbija. Ovo treba da znaju svi oni koji ga politički, materijalno i medijski održavaju u životu.

 (Izvor: Blic.rs)

Comments

comments