Izbor UrednikaPolitikaSvet

Šta su zaista srpske sudije i tužioci rekli pred Tačijem?

Poslanik u Skupštini Kosova Korab Sejdiu objavio je danas tekst izjave koje su dale srpske sudije i tužioci dali pred predsednikom kosova Hašimom Tačijem.
Kako je izjavio, potpisane izjave tužilaca i sudija dobio je iz Predsedništva Kosova nakon što im je prošle nedelje uputio zvaničan zahtev.

Tekst izjave glasi ovako:

“Izjavljujem da sam spreman i voljan da se integrišem u tužilaštvo/sudstvo na Kosovu u skladu sa kosovskim zakonodavstvom na osnovu dogovorenih zaključaka vezanih za proces integracije.

“Potvrđujem da razumem da će se tokom obavljanja svojih dužnosti primenjivati kososvki zakonski okvir Kosova i da ću biti vezan/a za isti. Časno ću obavljati dužnost sudije, uz odgovornost i nepristrasnost, poštujući pravila profesionalne etike”.

Potvrđujem da sam pročitao/a Prvi sporazum i član 35. Zakona o sudovima u vezi sa zabranama ponašanja sudija i izjavljujem da sam saglasan da radim isključivo za kosovsko sudstvo.

“Izjavljujem da neću prihvatiti nijednu drugu platu ili drugi vid nadoknade iz drugih izvora, osim onih koji su predvidjenih Kosovskim zakonskim okvirom i Prvim sporazumom”.

SHQIP / ENGLISHE VËRTETA LIDHUR ME EMËRIMIN E GJYQTARËVE/PROKURORËVE Javën që shkoi, kërkova nga Presidenti i…

Posted by Korab R. Sejdiu on Monday, November 6, 2017

Tim aktom se srpske sudije i tuzioci integrišu u kosovski pravosudni sistem. Ovo se smatra kao poslednji korak ka putpunoj primeni Briselskog sporazuma o pravosuđu koji je bio postignut 10. febuara 2015. godine.

(izvor: n1info.com)

Comments

comments