Politika

Stefanović: “Napad na mene za Vučića nije incident, a Radoičić nije kriv”

Lider Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je za da se, posle napada u Kruševcu, plaši da nasilje može da ide u dalju eskalaciju i da je za prebijanje koje mu se dogodilo objektivno odgovorna vlast.

Stefanović je rekao da je za njega napad bio „šok“ jer iako je bilo napada na aktiviste opozicije, još nije bilo napada na vidljivije ljude u javnosti iz opozicije.

PROČITAJTE JOŠ: OVAJ ČOVEK JE DAO 9 ODLIČNIH RAZLOGA ZAŠTO NE TREBA DA DAMO NI DINAR RTS-U!

„Šest, sedam godina obilazim Srbiju i nikad nisam imao nijednu neprijatnost, to je bio šok za mene. Rekao sam im (napadačima) ‘dobro veče’, što je neka vrsta mračne ironije u svemu“, izjavio je Stefanović.

On je ponovio da je u napadu u Kruševcu zadobio tešketelesne povrede, iako, kako je rekao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da taj napad relativizuje karakterišući povrede kao lakše.

Prema njegovim rečima, „svaki student prava zna da je izbitinekome tri zuba teška telesna povreda, kao i ako neko izgubi svest zbog udarca“.

„Napadača je bilo više, ne dva, tri. Išli su u grupama i pratili nas ceo dan, tu nije bilo nikakve spontanosti, većšto bi narod rekao – sačekuša„, kazao je Stefanović.

Dodao je da Vučić napad na njega karakteriše kao „incident“, dok to što kosovska policija nije pronašla Milana Radoičića kod kuće naziva pokušajem ubistva.

„Ne znam da li je Radoičić odgovoran, kao što ne znam sa sigurnošću sa dokazima, ko je bio naručilac napada na nas, ali znam da je Vučić izašao sa pravnim kvalifikacijama o napadu na nas, a isto tako i o Radoičiću, da nije kriv“, rekao je Stefanović.

„Mislim da se taj poligraf zove Aleksandar Vučić i da je on taj koji određuje ko je kriv a ko nije kriv. Mi smo se šipkama sami udarili u glavu, a on zna da Radoičić nije kriv…To je lični režim jednog čoveka koji određuje ko je kriv, a ko nije“, dodao je on.

Stefanović je upitao kako Vučić može znati izjave ljudi koji su ga napali, kada je po zakonu nemoguće da u njih ima uvid bilo ko sem tužioca.

„Za naprednjačku šipku nema razlike“

„Ta mesna zajednica Rasadnik u Kruševcu je stvorila uslove da posadimo seme jednistva u srpskoj opoziciji. Ako za naprednjačku šipku nema razlike između Boška Obradovića, Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Tadića, onda ni mi ne možemo imati razlike među sobom i moramo biti svi zajedno“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, vlast stvara takvu atmosferu i duboku podelu u društvu već sedam godina.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): POGLEDAJTE FILM KOJI OTKRIVA MUTNE RADNE TOKOM STVARANJA SNS-A!

Stefanović je rekao da ne misli da su „Vučić ili (direktor BIA Bratislav) Gašić nekome rekli da ga pretuku, jer su svesni su da je taj napad „visoko štetan po njihove interese“.

„To su uradile dahije koje su se odvojile od sultana, ili koje hoće da se dodvore sultanu pokazujući da mogu njegovim neprijateljima da otvore glavu“, smatra Stefanović.

„Težina odgovornosti je na režimu. Oni su hteli da nas uplaše i zaustave, ali neće nas ni zaustaviti ni uplašiti“, poručio je on.

Kako je rekao, režim je objektivno odgovoran jer je podelio Srbiju na partijske feude.

„Imate ljude koji kontrolišu čitave regione. Zato su ovo uradili. Fašizam je kad tučete zbog političkih stavova protivnike, kad hoćete da kažete da je vaš protivnik manje vredan nego glodar ili bubašvaba, kad kontrolišete sve medije“, istakao je Stefanović.

Ogroman je strah na lokalu, rekao je Stefanović i, govoreći o izborima koji su raspisani u četiri opštine, dodao da se postavlja se pitanje da li i u Lučanima treba ići na izbore, ali o tome će Savez za Srbiju „doneti odluku jednoglasno kao i do sada“.

PROČITAJTE JOŠ: VLADA SRBIJE PREVARILA MAJKE!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments