Politika

SULUDI PREDLOG ZAKONA: SNS hoće da stvara vojsku od žena i dece?!

Ako je slušati naše vlastodršce – Srbija vodi miroljubivu spoljnu politiku i ne planira oružane sukobe sa bilo kim.
Reč “rat” jedino ponekad pomenu Vulin i Dačić – prvi kada ga iznervira neka od komšijskih država, a drugi kada se napije u kafani pa priča o “diplomatskim ratovima” sa Hrvatskom.

Uglavnom, niko od njih nema ni petlju, a nema ni sa čim da pokrene rat protiv bilo koga (pogledajte samo u kakvom nam je stanju vojska).

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO VUČIĆ ZAISTA NE IDE NA PUTINOVU INAUGURACIJU?!

Međutim, sva ta priča ne sprečava vladajuću većinu da, gotovo u tajnosti, podnosi predloge zakona za koje slobodno sme da se kaže da su – SULUDI!

Jer, kako drugačije nazvati predlog zakona o Vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi koji se upravo ovih dana nalazi u Skupštini na usvajanju?

https://twitter.com/StevanovicAna7/status/992158101515198464

Sve što treba da znate o ovom zakonu možete videti u tvitu iznad. Na ovo je pažnju skrenula narodna poslanica Ana Stevanović iz “Dosta je bilo”, koja je ovih dana aktivna po mnogim pitanjima u Skupštini.

Jasno je da, ukoliko ovaj predlog zakona prođe, možemo da očekujemo pravi pakao i za decu i za pripadnice lepšeg pola.

PROČITAJTE JOŠ: ZA OVO SRBIJA DAJE SUBVENCIJE – AKO OSNUJEŠ SINDIKAT U JURI, DOBIJEŠ OTKAZ!

Ne znamo ko je mogao da donese uopšte ovakav predlog zakona, osim nekoga ko je gledao previše ratnih filmova iz domaće kinematografije (mi tipujemo da je Vulin bio pijan ili nešto još gore, pa je seo da sastavlja ovaj predlog zakona).

Realno, koliko znate žena koje bi bile sposobne za vojsku?! Koliko znate dece koja uopšte mogu da se bave zahtevnijim fizičkim aktivnostima, a ne kamoli da prolaze vojnu obuku u “uslovima ratnog i vanrednog stanja”?!

 

Na stranu priče o herojskoj prošlosti i ratovima u kojima su učestvovali žene i deca. To je davna prošlost i nema veze sa sadašnjošću.

Ako SNS nije sposoban da od Vojske Srbije napravi normalnu vojnu silu – makar ne mora da se bavi ovakvim budalaštinama!

PROČITAJTE JOŠ: SEĆATE LI SE BRATIMIRA, NAPREDNJAKA KOJI NIJE ZNAO NI KOJI FAKULTET JE ZAVRŠIO?!

Comments

comments