Politika

Šumarac (DS): Još nema postupaka zbog prekomerne sile policije

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dragoslav Šumarac izjavio je danas da se MUP i tužilaštvo mesec dana od protesta u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji nisu oglasili o pokrenutim postupcima protiv policajaca koji su tada prekomerno upotrebili silu.

On je podsetio da je DS tražila smenu direktora policije Vladimira Rebića zbog njegove odgovornosti zbog brutalnosti uniformisane i neuniformisane policije.

“Kao i u mnogim drugim slučajevima krivične prijave koje su podnele organizacije građanskog društva završavaju u nečijoj fijoci. Ova vlast nastavlja da legalizuje nasilje koje vrše različite parapolicijske grupe. Tužilaštvo se nije oglasilo ni jednom u vezi sa ovim slučajevima”, naveo je Šumarac u pisanoj izjavi.

On je upitao ko su ljudi u civilu koji su tukli i privodili ljude, kao i da li je moguće da niko nije odgovoran za brojne snimljene slučajeve nezakonitog ponašanja uniformisanih i neuniformisanih policijskih službenika.

“U Srbiji kakvu želimo, bezbednosne službe moraju biti kontrolisane od strane Narodne Skupštine. U tek konstituisanoj jednoumnoj skupštini teško da će iko smeti da postavi pitanje o batinašima”, istakao je Šumarac.

Comments

comments