Politika

Svi rokovi probijeni, Slavija se raspada a Vesić i ekipa – ćute!

Sa završetkom radova na novoizgrađenom platou Dimitrija Tucovića, koji je morao je da se renovira i pre nego što je uopšte otvoren, već se kasnim iako su gradski čelnici, doduše tek nakon kritika javnosti, obećali da će radovi biti završeni hitno, do sredine maja.

Plato koji se raspadao – sa popucalim pločama, grafitima, rasvetom zamotanom u folije i nedovršenim vidikovcem za fontanu, i pre nego što su radovi zvanično završeni, izazvao je salve negativnih komentara šire javnosti ali i prepucavanja nadležnih sa izvođačima radova.

PROČITAJTE JOŠ: HVALA, MILUTINE FOLIĆU: BEOGRAD ĆE OD 1. JULA BITI SKROZ BLOKIRAN!

Grad kao investitor – prebacivao je krivicu na izvođača radova firmu „MBA Miljković“, izvođač radova na podizvođača „Relit“ iz Čačka i projektanta saobraćajni institut CIP, projektanti su pretili tužbom izvođaču, o odgovornosti firmi koje su trebale da obavljaju nadzor malo se pričalo, da bi na kraju izvođač počeo sa popravkama.

Dok se iščekivalo da se utvrdi ko će snositi odgovornost za loše obavljen posao, gradski sekretar za investicije dao je rok izvođaču da završi radove do sredine maja, dok je na početku radova, gradski menadžer dao rok – od pet dana. Oba termina uveliko su istekla, a završetak platoa još nije ni na vidiku.

Nakon što je sekretar za investicije grada Beograda Luka Petrović, u pisanom odgovoru N1 od 13. aprila naveo da odgovornost za loše izvedene radove na novom platou na Slaviji snosi izvođač radova i da je on u obavezi da o svom trošku, otkloni nastala oštećenja.

“ Dat je nalog izvođaču radova da tokom sledeće nedelje otpočne sa popravkom nastalih oštećenja. Treba, međutim, imati na umu da ova vrsta radova zahteva povoljne vremenske uslove. Rok za završetak radova na popravci oštećenja je sredina maja“, istakao je tada Petrović.

PROČITAJTE JOŠ: GORAN RAKIĆ SVEČANO OTVORIO KONTEJNERE!

Nešto kasnije, popravka je zaista i počela, što je 19. aprila zvanično potvrdio gradski menadžer Goran Vesić je izjavio da je počela popravka oštećenja na platou na Slaviji, potvrdivši da su radovi počeli u zahtevanom roku. On je tada objasnio i da „ukoliko „popravni“ ne bude urađen kako treba u roku od pet dana, Sekretarijat za investicije je obavezan da naplati iz bankarske garancije koju je uzeo od izvođača kako bi mogao da angažuje firme da poprave ono što je izvođač loše uradio“, naveo je Vesić.

Plato na Slaviji sada jeste ograđen i radovi su počeli, prvo energično i u punoj snazi a kasnije kao da su usporili. Sada se čini da konačan izgled ove zone nije ni na vidiku, a gradski čelnici ovoga puta nisu imali komentar o tome. Na pitanje koje je naš list uputio gospodinu Vesiću – kada će radovi biti završeni i da li će tražiti novog izvođača, iz njegovog kabineta uputili su nas da se obratimo gradskim službama. Od gradskih službi nismo dobili nikakav odgovor, a izvođač radova takođe je rekao da se za sva pitanja obratimo investitoru – gradskoj upravi.

Na pitanje ko je kriv za pukotine, još nema odgovora, a da li će Grad naplatiti bankarsku garanciju i od bugarske kompanije koja je bila zadužena za nadzor, ostaje da se vidi. Firme – JV „Rubikon inženjering“ EAD i „SPC inženjering“ iz Bugarske i „Hidroprojekat – saobraćaj“ d. o. o. iz Srbije, koje su bile zadužene za nadzor radova, još utvrđuju ko je kriv. Ranije je obećano da će njihov izveštaj uskoro stići na adresu Sekretarijata za investicije, međutim do sada nije otkriveno da li je takav dokument dostavljen i šta je u njemu utvrđeno.

PROČITAJTE JOŠ: NEMA KRAJA HORORU IZ “KAJZENA”: AKO JEDAN RADNIK POGREŠI, ŠEFOVI SVIMA BACE HRANU?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments