Politika

SZS i Dveri osudili napad na funkcionere SPS u Žablju

Izvor: N1

Savez za Srbiju osudio je napad na funkcionere Socijalističke partije Srbije (SPS) u Žablju od strane maskiranih lica sa metalnim šipkama.

“Ako se vlast Srpske napredne stranke ovako obračunava sa svojim koalicionim partnerima iz SPS, šta onda da očekuje opozicija?”, pitao je SzS u saopštenju i izrazio nadu da “SPS neće prećutati ovaj slučaj i zarad vlasti pristati na prebijanje i pokušaje ubistva svojih funkcionera”.

Prethodno je Socijalistička partija Srbije u saopštenju navela da su izuzetno teške telesne povrede nanete predsedniku i sekretaru Izbornog štaba SPS, Stojanu Boroji i Zoranu Šokiću. SPS nalogodavcem tog napada smatra predsednika Opštine Žabalj Čedomira Božića, i zahteva od vlasti da “preispitaju njegovu ulogu”.

Pokret Dveri osudio je napad na funkcionere Socijalističke partije Srbije u Žablju i zatražio da se hitno nađu vinovnici napada, a socijaliste pozvao da se pridruže bojkotu izbore.

“Samo dan nakon proglašenja izbora SNS je počeo izborni krvavi pir. Jasno je da je bojkot jedino sredstvo borbe protiv ubica sa šipkama i zbog toga pozivamo SPS da se pridruži bojkotu”, navedeno je u saopštenju Dveri, uz ocenu da “više nije pitanje politike već života i smrti i građana i države”.

Comments

comments