Politika

Tončev prolupao – SPS može do dvocifrenog rezultata?!

Principijelno sam uvek bio za to da Socijalistička partija Srbije samostalno ide na izbore, jer je to jedini način da učvrstimo stranku na terenu.

Tončev: SPS može sam da osvoji dvocifren rezultat

Tako merimo koliko objektivno vredimo u biračkom telu i koliko nam je jaka infrastruktura na terenu. Uostalom, to je jedini način da proverimo koliku podršku građana ima svaki naš funkcioner u svojoj opštini i biračkom mestu, kaže za Danas Novica Tončev, potpredsednik SPS, odgovarajući na naše pitanje zašto se socijalisti boje da izađu samostalno na izbore.

*Istraživanja pokazuju da će SPS samostalno teško preći cenzus na beogradskim izborima?

– Ubeđen sam da SPS samostalno može da napravi dvocifren rezultat u Beogradu, ali ako ne možemo da pređemo cenzus, pa nije to smak sveta za socijaliste. Ja sam bar pet puta čuo da gospodin Vojislav Šešelj, kada ga pitaju šta misli o koalicijama, javno govorio da stranka koja ne može da pređe cenzus samostalno ne treba da postoji. I ja ga u tome podržavam, iako smo politički konkurenti. Ali ako organi moje stranke smatraju da treba drugačije, nemam ništa protiv i moj glas nije presudan.

*Da li će se ponoviti koalicija sa radikalima i u Beogradu i kako ćete to objasniti glasačima?

– Naš predsednik Dačić je velemajstor za visoku politiku, tako da ne sumnjam da će adekvatno obrazložiti šta je politički interes da se u Beogradu napravi koalicija SPS i SRS. Ako je to za moje drugove iz “kruga dvojke” dobitna kombinacija, onda moje mišljenje sigurno nije relevantno, jer Surdulica ne glasa u Beogradu.

*Smeta li vam ipak što vašu koaliciju ponovo zovu crno-crvena koalicija?

– Ako bude ta koalicija na republičkom nivou, tada ću to da komentarišem sve to na Glavnom odboru. Ovako o Beogradu odlučuju Beograđani, a o koalicijama na lokalu, lokalni funkcioneri.

*Da li ste zadovoljni rejtingom koji ima vaš kandidat za gradonačelnika Aleksandar Antić?

– Antića je izabrao Glavni odbor za kandidata. Tu nema spora, ali mi imamo i pet ministara iz Beograda, tako da očekujem bar dvocifren broj u glavnom gradu.

(Izvor: Danas)

Comments

comments