Politika

Treći protest “U BOJKOT 2020” – Putem Vučićevih ruševinama

Treći protest SzS-a “U Bojkot 2020” u organizaciji Građanskog otpora večeras se kretao neobičnom rutom koju su organizatori naveli “putem Vučićevih ruševina”.

Ovo je protest svih nas za bojkot izbora, a mi građani znamo zašto ih bojktujemo”, poručila je profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković okupljenima na Platou.

Ona je rekla da je neophodno bojkotovati predstojeće izbore, jer glas građana na njima “ne vredi ništa”.

“Nećemo na izbore u kojima smo unapred nule, u kojima se naš glas ne čuje i na kojima nemamo pravo da kažemo bilo šta. Ovo je naš građanski protest ali ima jasnu političku pozadinu, a to je bojkot izbora”, naglasila je Stojković.

Kako je navela, svaka subota biće posvećena nekom društevnom problemu, i ova se posvećuje “ikonama korumpirane vlasti”, jer kako je dodala, svaki dan vide se radovi u gradu koji “koštaju milione evra a ne vrede ništa i to su simboli korupcije i prevare građana”.

“Moramo pokazati da nećemo da ćutimo”, rekla je Stojković, navodeći da je ova vlast spremna da zbog korupcije razruši ceo grad.

Urbanista Marin Krešić je rekao da se na Dan državnosti posle dva veka vidi kako vlast “ruši Ustav i ruši grad”, a kako je ocenio to čini jedna velika interesna grupa. Napominjući da je niz takvih primera, on je naveo da se sprovode “nepotrebne rekonstrukcije širom grada koje koštaju duplo više nego što treba”, kao i da “seku drveće da bi se oslobodio prostor za lokacije njihovih prijatelja radi objekata koji nikome ne trebaju”.

Kao najgoru “investiciju, pod znakom navoda”, on je ukazao da se zatvara centar grada da bi se preselio u Beograd na vodi, iza kojeg “ne stoje Arapi već su sebi štetnim ugovorima poklonili basnoslovno skupo građevinsko zemljište besplatno”.

“To vlast bezočno sprovodi protivno propisima i zakonima”, rekao je Krešić.

On je rekao da će i tome doći ; kraj i “biće slobodna Srbija”, ali je poručio da su predstojeći izbori u aprilu “falsifikat i da na njih ne teba izaći”.

Na čelu protestne šetnje, koja je počela nakon ovih obraćajanja, istaknut je veliki transparent “U bojkot 2020”

Organizacija građanskih aktivista Građanski otpor započela je nedavno proteste u centru grada sa istog mesta sa koga su ga organizovali studenti.

Comments

comments