Politika

Trifunović napadnut na protestu: “Udarali su me sa svih strana”

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je malopre na protestu ispred Narodne skupštine.

Nekoliko momaka ga je navodno polivalo vodom i vikalo na njega, a potom su pali i udarci, te se Sergej ubrzo udaljio raskrvavljene glave.

Nakon incidenta Trifunović je kazao da ga je napala grupa mladića u crnom, da su ga udarali sa svih strana, te da je evidentno reč o pripadnicima Službe. Kako je naveo, verovatno su ubačeni da bi bacili ljagu na protest. Sam Trifunović vratio se na protest sa gazom i hanzaplastom na glavi, a ranu je, kazao je, sam sanirao.

Podsetimo, sinoć su demonstranti najurili lidera Narodne stranke Vuka Jeremića iz prvih redova protesta. Da li su napadači na Sergeja obični demonstranti ili ubačeni provokatori, još uvek ne znamo.

Član izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana Aleksandar Radovanović kazao je novinarki Nova.rs da su Sergeja napala “fašistička govna”.

“Mi smo došli na protest, a Sergej je otišao u prve redove kako bi radio lajv. Onda ga je grupica ‘fašističkih govana’ napala.”, rekao je Radovanović, dodajući da je verovatno udaren u glavu, jer mu se vidi krv.

Comments

comments