DruštvoPolitika

Uhvatićemo Vučića u krađi!

Uhvatili smo mi Miloševića 1996. i 2000. godine u izbornoj krađi pod mnogo težim uslovima, pa ćemo to uraditi i sada na beogradskim izborima, kada Vučić pokuša da krade!

Ovo je istakao Zoran Živković, predsednik Nove stranke, govorivši o strategiji za obezbeđivanje izborne regularnosti na predstojećim izborima u glavnom gradu, imajući u vidu nedavne nepravilnosti i pritiske, te onemogućavanje prisustva nezavisnih posmatrača na biralištima u Pećincima i još četiri opštine.

Prema Živkovićevom mišljenju, izbori neće biti regularni, a to već sada zaključuje na osnovu nemogućnosti medijskog predstavljanja kandidata, jer je opozicionim kandidatima pristup sredstvima javnog informisanja praktično onemogućen. On objašnjava da će zbog takve situacije, kandidati opozicije morati da osmisle inovativne načine borbe za promociju sopstvenih programa, pre svega putem društvenih mreža, ali i na, prema njegovoj oceni, stari i najbolji način, komunikacijom sa biračima licem u lice.

Ipak, Živković veruje da su u okviru koalicije kojoj njegova stranka pripada sposobni da obezbede adekvatnu kontrolu izbornog procesa na skoro 1.200 biračkih mesta. On još jednom upozorava na pokušaje doseljavanja birača iz unutrašnjosti u glavni grad i poručuje da intezivno prate taj proces.

Raša Nedeljkov, programski direktor posmatračke misije CRTA, kojoj je na minulim izborima u Pećincima onemogućeno posmatranje procesa i čiji su posmatrači naposletku morali da se povuku iz pomenute opštine zbog pritisaka, najavio je da planiraju da posmatraju celokupan izborni proces u Beogradu po međunarodnim standardima.

Primedbe na sastav

Podsećanja radi, Pokret slobodnih građana reagovao je nakon što je nedavno izglasan sastav Gradske izborne komisije, uz ocenu da, suprotno zakonu, većinu u komisiji čine članovi SNS. Ubrzo potom, beogradski odbor Srpske napredne stranke demantovao je tu tvrdnju PSG, uz obrazloženje da je sve urađeno po zakonu, te da sastav Gradske izborne komisije oslikava pravo stanje odborničkih grupa u gradskom parlamentu, pa u skladu sa tim SNS ima sedam članova i predsednika, DS tri člana, SPS dva, a PUPS, Šapić i samostalni DSS po jednog člana.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments