Politika

“Uzalud je Vulin angažovao botove, ovo je velika sindikalna pobeda”

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je da su zaposleni iz Vojne ustanove „Dedinje“, angažovani za proslavu godišnjice Pokreta socijalista, isplaćeni, ali uz davanje instrukcija šta da kažu.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI OTELI AUTOMOBILE BOLESNOJ DECI!

Taj sindikat je u otvorenom pismu ministru odbrane Aleksandru Vulinu, napisao da je to za njih „velika sindikalna pobeda“, ali da bi bilo dobro da se na sajtu Ministarstva objavi ugovor o angažovanju ljudi.

„Zbog čistih računa i zarad javnosti bilo bi dobro da se na sajtu Ministarstva odbrane objavi ugovor o angažovanju ljudi, ponuda menija, radni nalozi, radne liste, i naravno fiskalni računi. Tako bismo razjasnili ponajbolje da je sve izmireno prema državi, onako kako je to po zakonu“, navodi se u pismu.

Vojni sindikat juče je optužio Vulina da je protivzakonito angažovao osoblje Vojne ustanove „Dedinje“ za proslavu godišnjice Pokreta socijalista na čijem je čelu i da im za taj angažman ništa nije plaćeno.

PROČITAJTE JOŠ: JEZIVO PONAŠANJE SNS-A: NOVIM ZAKONOM DRŽAVA IMA PRAVO NA VAŠE ORGANE POSLE SMRTI!

Za proslavu godišnjice tog pokreta iz Vojne ustanove „Dedinje“ angažovana su dva šefa sale, devet konobara i dva kuvara.

„Vi ne shvatate, da je cilj VSS postignut. I da je angažovanje botova, (i to znamo) i potonje saopštenje Vašeg pokreta u kome su iznete uvrede na račun prvog i jedinog reprezentativnog sindikata minorne u odnosu na činjenicu, da su naše kolege uspele da naplate svoju trud i znoj, posle našeg istupanja u javnosti. To nam je, na žalost jedini način da sa Vama komuniciramo jer od kada ste ministar odbrane uporno izbegavate sastanke sa reprezentativnim sindikatom, iako Vam je to zakonska obaveza“, stoji u pismu.

PROČITAJTE JOŠ: NIJE MOGLA VIŠE: NAPREDNJACI SU JE MALTRETIRALI MESECIMA I MORALA JE DA PODNESE OSTAVKU!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments