Politika

Valentina Reković u Utisku nedelje: Mi imamo želju da promenimo ceo sistem

Izvor: Nova S

Valentina Reković iz Pokreta #1od5miliona bila je gost emisije “Utisak nedelje” odakle je poručila da je cilj tog pokreta promena celog sistema, a ne samo vlasti!

 

Članica Predsedništva Pokreta #1od5miliona Valentina Reković gostovala je večeras u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S kod novinarke Olje Bećković.

Reković je gostovala zajedno sa politikologom Bobanom Stojanovićem i novinarom Boškom Jakšićem, gde se složila sa ostalim gostima oko toga da su izborni ulovi nepostojeći, ali da je kampanja bojkota i delegitimizacija parlamenta ostala nedovoljno odrađena.

“Da su vratili mandate i da je svaki sledeći vratio mandate, da su to (opozicija) uradili, mi bismo imali to što sada žele – delegitimizaciju parlamenta”, objasnila je Reković.

Ona se složila sa novinarem Jakšićem da je bojkot parlamenta urađen pogrešno uz obrazloženje da je to samo bojkot skupštinske sale i dodala da je opozicija dva puta krenula u bojkot, jednom 5. oktobra na protestu #1od5miliona, drugi put 1. februara u Kombank dvorani.

“Mi ćemo sada taj sporazum, koji oni pokušavaju da izdaju da iznesemo u izbornom procesu i damo narodu da odluči da li je taj dokument vredan da uđe u parlament”, rekla je Reković.

Na pitanje Olje Bećković o tome da li je Pokret 1 od 5 miliona izdao Sporazum sa narodom, Reković je odgovorila da Pokret nije izdao Sporazum, da se on zalagao za bojkot celog sistema što znači da “glumci prestanu da igraju predstave, kada nastavnici ne drže nastavu i kada radnici ne idu na svoj posao”, objašnjava Reković i dodaje da Sporazum sa narodom opozicija pokušava da obesmisli.

“Ovo nije nameštaljka i odluka nije donesena preko noći, mi jesmo kamikaze ali smo i flaster koji je skinut sa žive rane što je u stvari opozicija, dok je flaster istina”, rekla je ona i dodala da je posle konferencije tog pokreta najavljeno da će izdati dokaze o izlasku opozicije na lokalne izbore, ali da su sami opozicioni akteri sami već izašli sa tim informacijama te da će Pokret samo dopuniti te dokaze.

Valentina Reković je objasnila da Srbiju za dve godine napusti 120.000 ljudi ili jedan Šabac i Paraćin zajedno te dodala da ona ne želi da ispraća svoje prijatelje na aerodromu već je potrebno promeniti ceo sistem, a ne samo vlast.

Ona navodi da je ideja Pokreta čišćenje blata koje se nagomilalo godinama.

Reković kao problem u Šapcu i Paraćinu vidi to što neko iz drugih gradova može pomisliti da je građanin drugog reda, te da se za njegov grad ne vredi boriti.

“Mi nećemo dati legitimitet izborima, to je opozicija već uradila kada nije bojkotovala parlament 2018. godine i zato što se kampanja bojkota završila na saobraćajnim znakovima i u kafićima”, poručila je ona.

Kao najjači utisak Reković je navela predlog broj 4 “Kolo srpskih sestara” uz obrazloženje da je to potvrda onoga što je Pokret pre tačno 21 dan pričao na konferenciji za medije.

“Desio se prekid bojkota skupštinske sale te moram da se zapitam zašto narodna poslanica Gordana Čomić nije već 20 godina pokrenula to pitanje čak i kad je njena stranka bila na vlasti”, navela je ona.

“Svako ko 26. aprila ostaje kod kuće i bojkotuje je 1 od 5 miliona i svako ko izađe i zaokruži #1od5miliona je 1 od 5 miliona. Svako ko se istinski bori protiv gangsterskog režima Aleksandra Vučića jeste 1 od 5 miliona.”

Reković je za sam kraj podsetila da je utisak nedelje takođe i vređanje Vojslava Šešelja na račun Marinike Tepić te poslala poruku da su svi uz nju!

Da li je 1 od 5 miliona Đilasova Firma?

“Fasciklu smo poneli na TV Prva zato što jedni pričaju da smo Đilasovi, dok drugi misle da smo Vučićevi, mi smo samo svoji i mislimo samo svojom glavom.”

Da li Pokret 1 od 5 miliona ima podršku Zapada?

“Mi smo jednom bili na sastanku sa EU parlamentarcima i pričali im o onome što se dešava na ulicama Srbije. Oni nisu znali da je jedan od organizatora protesta davljen od strane Kobri. Moramo da se zapitamo šta onda njima pričaju predstavnici opozicije ako su im tako nešto osetljivo prećutali.”

Šta ćete vi sa Kosovom?

“Veliko U u Ustavu Republike Srbije piše da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i o tome bi trebalo građani da se izjasne na referendumu. Svi sebi daju za pravo da pričaju o delu teritorije, a ja sebi ne želim da dam za pravo da razgovaram o tome, to mora biti rešenje svih građana Srbije”, odgovorila je Reković.

 

Izvor: 1od5miliona.rs

Comments

comments