Politika

VELIKI PROTEST: Subota – Studentski trg 18:00h

Posle Kruševca, protestna šetnja protiv nasilja u Srbiji biće održana i u Beogradu u subotu, 8. decembra, kaže za “Blic” jedan od osnivača Saveza za Srbiju i lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Šetnja u Beogradu biće na potezu od Studentskog trga do Trga republike, a kako za “Blic” kaže Stefanović, to je čist građanski protest i na njemu neće biti nikakvih stranačkih obeležja.

Povod je napad na Stefanovića, koji je pre dve nedelje zajedno sa Bobanom Jovanovićem i Markom Dimićem, aktivistima Levice Srbije, brutalno pretučen uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu.

– U pitanju je čist građanski protest, a da će to tako biti, govori i činjenica da na skupu neće biti istaknuto kojim strankama pripadaju. Naglasak će biti na tome da je protest organizovan protiv nasilja u Srbiji i nasilja u politici. Namera nam je da ukažemo na ono šta se događa, a to je nasilje i verbalno i fizičko. Namera nam je da ukažemo na to da je aktuelni režim doveo do toga, što je nedopustivo – kaže Stefanović.

On dodaje da izlaze na ulice da bi ukazali na to dokle je Srbija stigla.

– A stigla je do krvavih glava i krvavih košulja, o čemu svedoči i moj slučaj. Pozvaćemo sve ljude i organizuje da se priključe i u subotu prošetaju sa nama, bez obzira na to kojim strankama pripadaju, baš kao što se desilo i u Kruševcu. Planiramo još ovakvih protesta – kaže Stefanović.

(Izvor: Blic.rs)

Comments

comments