Politika

(FOTO): Vesić je lagao da nije znao kako će izgledati spomenik, evo i dokaza

Jurij Gagarin je, ni kriv ni dužan, ovih dana postao hit na društvenim mrežama širom Srbije. Potpuno nebulozni spomenik koji mu je podignut u istoimenoj ulici na Novom Beogradu sa neproporcionalno malom glavom, deluje kao da je sastavljen od “Lego” kocaka.

PROČITAJTE JOŠ: VIC DANA: VUČIĆ SE BORI ZA SLOBODU MEDIJA

Čim je vest prostrujala po društvenim mrežama, odmah su svi nadležni krenuli da se ograđuju od spomenika, tvrdeći da nisu znali da je “faličan”. Gradski menadžer Goran Vesić (na slici ispod, levo) je odmah rekao da će bista biti promenjena i potom je, da podsetimo, izjavio da se sastao s predstavnicima “Karić fondacije”, koji su dali ideju da se napravi spomenik i dali novac za to.

Na sastanku je konstatovano je da prilikom projektovanja spomenika nisu ispunjeni zahtevi “Karić fondacije” kao naručioca, i da u proces odobravanja izgleda spomenika nisu bili uključeni ni Grad Beograd, ni Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, ni Ministarstvo kulture Srbije.

E sad, ako nisu odgovorni ni Karići, ni grad Beograd jedini scenario koji je moguć i u koji Goran Vesić želi da mi verujemo je da je neko (verovatno autor spomenika) pod okriljem noći, postavio ovaj spomenik.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ TREBA DA BUDE U ČITANKAMA”!

Naravno da je ovako nešto potpuno nemoguće, a brzo se i pojavio dokaz da je Goran Vesić, po običaju, lagao.

Na slikama ispod možete da vidite delove iz Službenog lista grada Beograda, iz aprila prošle godine, gde jasno piše da je 16. marta prošle godine, Gradsko veće potvrdilo ovaj projekat.

Jedino što je Vesić možda bio suviše zauzet svojim malverzacijama, pa mu je ova informacija promakla…

PROČITAJTE JOŠ: MINISTRE, ZAŠTO NISTE KAZNILI NASTAVNICU KOJA JE VODILA ĐAKE U CECINU KUĆU?!

Comments

comments