DruštvoPolitika

Vesić sprema novu pljačku Beograđana

Glavni grad Srbije je tokom svoje istorije preživeo mnoge nedaće i pošasti, ali jedna od većih koja ga je zadesila je vlast Srpske napredne stranke. Iako se spremaju izbori u Beogradu, SNS nastavlja sa svojim sumnjivim poslovima i to punom parom.

Goran Vesić, gradski menadžer naprednjačke vlasti u Beogradu, najavio je skoro potpisivanje ugovora sa izvođačem radova na izgradnji šina na Mostu na Adi.

Pre nego što potpiše novi, naravno, tajni ugovor, gradska vlast bi trebala da najpre objavi sve ugovore i kompletan troškovnik izgradnje mosta kojeg su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka do 2013. godine nazivali „najskupljim na svetu“, a onda o svemu naprasno zaćutali.

Ugovor za most na Adi iz 2008. predviđao je izgradnju mosta za 124 miliona evra, ali su vremenom troškovi značajno narasli na 160 miliona evra. I cena izgradnje pristupnih saobraćajnica je povećana zbog navodnog propadanja angažovanih firmi i imovinsko- pravnih problema. Tako je ukupna cena izgradnje u javnosti varirala od 360 do 450 miliona evra.

Aleksandar Vučić je 2011, tada zamenik predsednika SNS, pretio krivičnom prijavom protiv odgovornih za visoke troškove cene mosta i tvrdio da njegova stranka već poseduje kompletnu dokumentaciju o troškovima koji su navodno veći od 404 miliona evra. Evo prilike još jedne da SNS, Vučić i njegov bliski saradnik gradski menadžer Vesić objave sve ugovore o mostu na Adi pre nego što krenu u potpisivanje novih tajnih ugovora.

Poučeni dosadašnjim iskustvom i radom tandema Mali – Vesić, strahujemo da je ugovor koji je najavljen samo još jedan način da SNS kartel pokrade novac građana Beograda.

Comments

comments