Politika

(VIDEO): Dokazi protiv Vučićeve laži o postavljanju granice na Jarinju

U više navrata do sada Aleksandar Vučić je izjavio da je granica između Kosova i Metohije i centralne Srbije uspostavljena 2011. godine, što u prevodu znači pre njegovog dolaska na vlast. Ali po već ustaljenom običaju, predsednik laže.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE ČOVEK KOJI JE UJEDINIO 30 HILJADA LJUDI U BORBI PROTIV VUČIĆEVOG KUMA I UNIŠTAVANJA STARE PLANINE!

rećeg decembra 2012. godine Srbi sa severa Kosova započeli su blokadu puta Raška-Kosovska Mitrovica na mestu zvanom Jarinje zbog namere Vlade da uspostavi granicu prema južnoj srpskoj pokrajini a što je bilo planirano za 10. decembar 2012. godine. Posle četiri dana blokade, Vlada je pozvala predsednike opština sa severa Kosova radi zajedničkog dogovora. Predsednike je predvodio ondašnji predsednik opštine Zubin Potok a sadašnji narodni poslanik i predsednik „Otadžbine“ Slaviša Ristić. U delegaciji su bili predsednik SO Zvečan Dragiša Milović, predsednk SO Leposavić Mićo Vasić i predsednik SO Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković. Donesen je zaključak Vlade sa pečatom i potpisom generalnog sekretara u kojem jasno stoji da Vlada prihvata i podržava sporazum o integrisanom upravljanju granicama između Kosova i Metohije i centralne Srbije.

 

U tački 5 ovog zaključka Vlade stoji da Vlada nikada neće uspostaviti carinu između centralne Srbije i Kosova i Metohije. Posle takvog zaključka Vlade Srbi sa severa Kosova sa predsednicima opština prekinuli su blokadu puta. Nažalost, Vlada ih je prevarila i uspostavila je carinu i sopstvenim sredstvima finansirala izgradnju graničnih prelaza. Zaključak Vlade čiji je predsednik bio Ivica Dačić a prvi potpredsednik Aleksandar Vučić demantuje laži predsednika Srbije da je granica uspostavljena 2011. godine.

Predsednike opština koji su birani po zakonima Republike Srbije, da ne bi ponovo demonstrirali, Vlada je smenila. Nove izbore Skupština Srbije više nije raspisivala da ne bi ugrozila državnost samoproglašene republike Kosovo.

PROČITAJTE JOŠ: ZBOG BABIĆEVOG “ZNALI SMO DA ĆE SE SRUŠITI” SADA PLAĆAMO 7 MILIONA EVRA!

Od svih predsednika na svetu u lažima srpski prednjači. Po pitanju laganja nema mu premca. Predsednik Srbije je prvi i u sticanju nezakonito stečenog bogatstva. Po izjavi Milana Stamatovića predsednika Zdrave Srbije braća Vučić, Aleksandar i Andrej, su za ovih šest godina zgrnuli više od milijardu evra. Kabinet predsednika ovu informaciju nikada nije demantovao. U još jednoj pojavi među predsednicima predsednik Srbije nema konkurenciju. To je izdaja nacionalnih i državnih interesa kroz odricanje 16% teritorije Srbije. Takvih predsednika u svetu nema.

Srpska narodna poslovica kaže „ Ko laže, taj i krade. A ko krade, taj i izdaje“.

Svima su poznati Vučićevi razlozi za predaju Kosova i Metohije i stvaranje Velike Albanije.

Osim tih postoji još jedan a to je njegova već morbidna želja da on i Hašim Tači dobiju Nobelovu nagradu za mir. Sebe već zamišlja kao srpskog Vili Branta koji je rešio stogodišnji sukob između Srba i Albanaca. Manje je važno što je Srbija izgubila teritoriju bitno je da je dobila svog prvog nobelovca. Ivo Andrić se, po Vučićevom tumačenju, ne računa jer on je Srbin katoličke vere. Kao budući nobelovac biće zaštićen od svih krivično-procesnih procedura zbog korupcije i izdaje a veliki broj svetskih državnika tapšaće ga po ramenu za tako „hrabar“ izdajnički korak. Provladini režimski mediji biće u transu zbog ove nagrade. Hašimu Tačiju više niko neće smeti da spomene „žutu kuću“ i trgovninu ljudskim organima Srba.

Poznati politički analitičar sa Kosova i Metohije Fahri Musliju je pre neki dan za Al-DŽaziru izjavio da u slučaju potpisivanja sveobuhvatog mirovnog sporazuma Beograda i Prištine i Hašim Tači i Aleksandar Vučić imaju veliku šansu da dobiju Nobelovu nagradu.

Čovek svakako nešto zna.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): OVAKVO ŠLIHTANJE SRBIJA NIJE VIDELA: ZAHVALIO VUČIĆU 30 PUTA U SAT VREMENA!

(izvor: KM novine)

Comments

comments