Politika

(VIDEO) Naprednjačka škola: Predsednik opštine ima samo 25 GODINA, a već je u SUKOBU INTERESA!

Iako je najmlađi predsednik opštine u Srbiji, dvadesetpetogodišnji Đorđe Nikitović koji je u četvrtak postavljen na čelo Požege, već je uspeo da se nađe u poziciji sukoba interesa.

Opštinske vlasti Požege do sada su se istakle isključivo skandalom. Bivši predsednik opštine Milan Božić (SNS) i vrh opštinskog rukovodstva uhapšeni su sredinom maja i ostali iza rešetaka zbog zloupotrebe službenog položa odnosno, korupcije jer su proneverili novac. U četvrtak je izabrano rukovodstvo opštine koje je predstavljeno kao novo iako među njima ima onih za koje se u Požegi mislilo da će potonuti zajedno sa prethodnom garniturom. Iako se i za njih vezuju afere oni su međutim, avanzovali.

Loading…

E sad, najmlađi predsednik opštine nepoznat je ne samo javnosti Srbije i građanima Požege već i samim odbornicima. “Blic” je pokušao da stupi u kontakt sa njim međutim, Đorđu Nikitoviću bio je nedostupan broj telefona koji je koristio do izbora na novu visoku opštinske funckije.

PROČITAJTE JOŠ: OBRAZ KAO ĐON: SIMA IZ GROCKE 9 PUT TUŽIO UREDNIKA NEZAVISNOG PORTALA!

Ono što se o ovom mladom naprednjaku zna je, da se zaposlio pre oko dve godine i da mu je prvi radni odnos zapravo u opštini Požega. „Blic“ je razgovarao sa nekoliko odbornika i SNS i opozicije i niko ne može da se seti koje mu je bilo prvo zanimanje.

– Mislim nešto kao mesto savetnika, ali selili su ga iz kancelarije u kancelariju. Onda je bila sistematizacija u opštini i on je postao kordinator u odeljenju za investicije – kaže jedan odbornik za “Blic”.

Mlađani Nikitović je pre imenovanja na mesto predsednika opštine podneo ostavku na mesto kordinatora. Međutim, do ove nove funckije koja je iznenadila sve, on je imao dva posla u opštini što je suprotno zakonu o lokalnoj samoupravi. U istoj opštini primao je platu i bio zaposlen kao kordinator a istovremeno je i odbornik.

Pozicija i opozicija se slažu u jednom – da kao odbornik sadašnji predsednik opštine i nije dizao ruku za reč. Ali jesu ga u poslednje vreme kažu primetili da je bio aktivan po požeškim selima.

– Sa sveskom u ruci zapisivao… valjda šta treba od investicija… – pričaju odbornici.

Kako se Nikitović juče tokom čitavog dana nije javljao na telefon bez odgovora su ostala pitanja – šta ga je osim eventualno pripadnosti vladajućoj stranci preporučilo za čelnu opštinsku poziciju, koje radno iskustvo ima, šta misli o svom timu…

PROČITAJTE JOŠ: VLASTI U GORNJEM MILANOVCU BLOKIRAJU RAD OPERATERA KOJI NISU POD KONTROLOM SNS!

A tek da vidite tim…

Nikitović je ekonomista, a njegov zamenik master profesor tehnike i informatike Ivan Novaković. On radi u školi, ali je i preletač. U vlast je ušao sa opozicione liste “Za našu Požegu”, a prvobitna stranka mu je bila G17 plus. On je bukvalno u danu izbora, svojim sabornicima opozicionarima, saopštio da ‘ode’ na mesto zamenika predsednika opštine.

Za prvog čoveka Skupštine opštine izabrana je profesorka matematike Verica Bogićević. Ona je pre ove funckije bila zamenica uhapšene i osumnjičene za korupciju predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović, koja je osim kolega iz opštine ‘pala’ zajedno sa suprugom Milenkom Mitrovićem.

Zamenik nove predsednice SO je Stevo Ješić. Ovaj čovek je prvo bio u DS odakle je preleteo sa još jednim odbornikom. Prevrat kome su komovala dvojica odbornika – Ljubivoje Diković i Stevo Ješić, koji su napustili DS i kao nezavisni odbornici se priklonili novoj većini – omogućio je naprednjacima da dođu na vlast u opštini oktobra 2015 i pre izbora. Ješić voli da se pohvali da je večiti predsednik Mesne zajednice u svom selu Godoviku, ali izbegava priču o nameštanju tendera.

Međutim, o tome je brulaja Požega i lokalni mediji. Dana 20. aprila 2018. godine javna nabavka je opisivana da je imala za cilj zahvalnost i dalje potkupljivanje Ješića. Na konkurs odnosno, javnu nabavku javila su se dva ponuđača: PD SILO JEŠIĆ DOO POŽEGA – firma odbornika Ješića i SILO PREVOZ JEŠIĆ 2 GODOVIK – firma sina odbornika Ješića.

Obe koverte su predate u 9:45 časova. Da stvar bude gora, firma odbornikovog sina predala je neispravnu, praznu ponudu, odnosno bez ponuđene cene. Bilo kako bilo, Ješić je kao svoju ponuđenu cenu stavio tačno onaj iznos koji je opredeljen za ovu stavku. Kako su mediji tada tumačili – znao je da će dobiti tender, a ako bi slučajno neko dao nižu ponudu, tu je ponuda njegovog sina, prazna, čeka da se upiše niža cifra.

https://youtu.be/PLgVsrDhJRM

PROČITAJTE JOŠ: JOŠ JEDNA SLIKA ZLATNOG DOBA: OSNOVNA ŠKOLA SE REKONSTRUIŠE GODINU I PO DANA!

(izvor: ozonpress.net)

Comments

comments