DruštvoPolitika

(VIDEO): Opozicija će zajedno voditi Beograd

Glavni grad je postao mesto kiča, šunda, straha i nestručnih ljudi.

Predsednik Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da Beograd poslednjih godina vode nestručni ljudi koji ne razumeju stvarne probleme građana. Tokom predizborne kampanje, kaže, ponudiće konkretne planove za “oslobađanje” Beograda.

Demokratska stranka na beogradske izbore, koji će biti održani 4. marta, izlazi u koaliciji sa Socijaldemokratskom strankom (SDS), Novom strankom i Zelenom ekološkom partijom – Zeleni. Njihova lista “Da oslobodimo Beograd”, kako je rekao, upravo ima za cilj – oslobađanje Beograda – od kiča, šunda, straha i nestručnih ljudi.

“Ja trenutno opisujem Beograd kao grad koji vode nestručni ljudi, koji ne razumeju probleme i nameću građanima rešenja koja njima uopšte ne trebaju…Dovoljno je da krenete od Slavije ka Kalemegdanu i pogledate na šta liči grad, koji se kiti u septembru, a raskićuje u martu…Naš grad je okupiran i zato ga treba osloboditi”, izjavio je Šutanovac u Novom danu.

On je rekao da je politika koalicije deklaracija “Za Beograd, slobodan grad” koju su predstavili pre nekoliko dana, a da će konkretne planove predstaviti tokom predizborne kampanje, u kojoj neće organizovati previše skupova, već će se truditi da sami priđu građanima, u njihovom okruženju.

“Beograd je u spirali propadanja, reklamira se kao grad sa jeftinim provodom…Mi smatramo da on treba da bude oslobođen od straha i primitivizma”, dodao je Šutanovac.

Predizborni skup 11. februara u Hali sportova

Po njemu, Beograd nije “samo fontana, mesing ili jarbol”. “Beograd su za nas građani, koji treba da žive normalno”, rekao je lider DS-a.

On smatra da grad može da se promeni u mandatu od četiri godine i da može da izgleda drugačije.

“I po pitanju kulture Beograd ide stranputicom, i to treba menjati..Želimo da proglasimo Beograd gradom autonomne kulture, u kojem će kulturni radnici odlučivati sami o tome šta će raditi i koliki će budžet imati”, rekao je Šutanovac.

Beogradom treba da se upravlja, a ne da se njime vlada, ocenio je Šutanovac.

On je najavio predizborni skup 11. februara u Hali sportova, kada će predstaviti ljude sa liste koalicije.

“Imamo najbolju listu, najkvalitetnije ljude, nema slučajnih prolaznika. Imamo najveći broj doktora nauka, profesionalaca, koji su i nekada vodili Beograd i učestvovali u njegovom razvoju…Neki drugi imaju košarkaše, neke ‘jesu ili nisu’ balerine…”, ocenio je Šutanovac.

Lider DS-a je rekao i da prati predizborne ankete, ali samo u onom delu u kojem se prate trendovi. Dodaje da sva istraživanja pokazuju da “svi, uključujući i Vučića, osim koalicije oko DS, beleže pad popularnosti”.

Dodao je da je zahvalan i Tadiću i Zoranu Živkoviću što su u koaliciji.

“Ja znam ko je delimično kriv za situaciju u DS-a, ali to sada nije tema. Mi smo pogrešili 2010. godine kada smo imali poslednju skupštinu i kada nismo uradili reformu stranke. Mislio sam da je tada bilo vreme da dovedemo neke nove ljude, ponudimo nesto novo”, rekao je Šutanovac.

Lider DS očekuje da opozicija dobije većinu u gradskom parlamentu.

“Da koalicija SNS i SPS nema više od 50 odsto mandata, a onda ćemo se mi u opoziciji dogovoriti ko će i kako ćemo voditi grad… Naša ideja je da se gradom upravlja a ne da se njime vlada”, zaključio je Šutanovac.

(izvor: N1)

Comments

comments