Politika

(VIDEO): Policijska represija izazvala bes: Ljudi se nisu uplašili, sledi radikalizacija protesta?

Masovna akcija srpske policije koja je imala za cilj slamanje protesta zbog poskupljenja goriva mogla bi da ima upravo suprotnu reakciju. Hapšenje i kažnjavanje ljudi, policijsko razbijanje blokada i odnošenje automobila nateralo je inicijatore protesta na novu strategiju.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVO NEMA U REŽIMSKIM MEDIJIMA: EVO KAKO POLICIJA REAGUJE NA MIRAN PROTEST RATARA

Na grupama na društvenim mrežama, preko kojih se organizuju skupovi, poručeno je da će se protesti održavati isključivo u popodnevnom satima od 17 časova. Takođe demonstrantima je poručeno da ne blokiraju saobraćajnice pojedinačno već da se okupe negde u blizini a onda grupno izađu na raskrsnicu ili saobraćajnicu kako bi izbegli privođenja.

Najavljena je i radikalnija i duža blokada saobraćajnica, a prema nekim predlozima na meti blokada bi se mogle naći i rafinerije goriva i neke državne institucije.

Podsećamo da je policija juče hapšenjima sprečila blokadu saobraćajnica u Beogradu, upotrebom sile je probijena i blokada u Liparu kod Kule, ali je protest uspeo velikom broju gradova u Srbiji. U leskovcuu su demonstranti pokazali solidarnost i skupili novac zaplaćanje kazni koje je policija pisala pojedinim vozačima koje su zasutavili vozila.

Zbog policijske represije građani su na različite načine pokušavali da izbegnu kazne pa su u Inđiji sporo vozili traktore umesto da blokiraju put, u Kragujevcu je narod išao u krug po pešačkom prelazu, a u Grockoj su zaustavili automobile, postavili trougao, obukli flurescentne prsluke i “popravljali” svoje automobile na Smederevskom putu.

PROČITAJTE JOŠ: VRHUNAC BEZOBRAZLUKA: VUČIĆ TVRDI DA SU MEDIJI POD KONTROLOM OPOZICIJE!

Vodeći mediji prećutali su ove proteste, a demonstranti sa pravom ukazuju na snažnu cenzuru i prikrivanje istine o situaciji u Srbiji. Sa druge strane mediji bliski vlasti tvrde da iza protesta stoji opozicija. Ostaje da se vidi šta će se dešavati narednih dana.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) BAHATI NAPREDNJAK: AKO VAM JE SKUPO GORIVO, IDITE PEŠKE ILI GRADSKIM PREVOZOM!

(izvor: pravda.rs)

Comments

comments