Politika

Vlast manipuliše podacima, Srbija se u 2018. već zadužila skoro milijardu evra!

Da li vas iznenađuje ovaj podatak?! Nas ne. Samo se pitamo – dokle će ići ova dubioza?!

Demokratska stranka (DS) ocenila je da je javnost u Srbiji svakodnevno izložena manipulacijama državnim podacima s ciljem da se ekonomija prikaže boljom nego što jeste.

PROČITAJTE JOŠ: SNS ZATIRE SRPSKU KULTURU U SRED ŠUMADIJE: U KRAGUJEVCU 6 VREDNIH OBJEKATA UNIŠTENO ILI U LOŠEM STANJU!

„Nažalost, realno stanje srpske ekonomije građani Srbije najbolje osećaju na sebi“, navela je DS u saopštenju i dodala da je verovatno najočigledniji primer manipulacije državnim podacima tvrdnja o smanjenju javnog duga.

Ta stranka navodi da je, prema poslednjem izveštaju Ministarstva finansija, iznos ukupnog javnog duga Srbije poslednjeg dana prošle godine bio 23,2 milijarde evra a da je pet meseci kasnije dug 24,1 milijardu.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆ ĆE ORGANIZOVATI REFERENDUM TAKO DA GRAĐANI POTVRDE SPORAZUM SA PRIŠTINOM”

„Dakle, Srbija nije smanjila javni dug, nego je zaduženija za 916 miliona evra“, dodala je DS.

DS je dodala da nisu tačne ni izjave o smanjenju učešća javnog duga u BDP jer je za samo pet meseci iznos duga porastao za oko 3,8 odsto.

„U proteklih 2.200 dana sve naprednjačke vlade izvrću podatke kako bi prikrile stvarno stanje stvari, izostanak stvarnih rezultata i pogubne efekte korupcije i loše ekonomske politike. Građani koji osećaju posledice takve politike dodatno se ponižavaju zvaničnim saopštenjima u kojima se ubeđuju da žive bolje nego što to primećuju“, dodaje se.

PROČITAJTE JOŠ: “111 KAMERA”: SKUPŠTINA ĆE I BUKVALNO BITI RIJALITI, A MAJA GOJKOVIĆ – VELIKI BRAT!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments