Društvo

Vozač Zorana Babića pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio Beograđanina Dejana Stanojevića (37) na četiri i po godine zatvora jer je izazvao nesreću na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna, a povređene su četiri osobe, među kojima i tadašnji direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić.

Ovom odlukom Apelacioni sud je preinačio kaznu koju je aprila ove godine doneo Osnovni sud u Nišu.

Osnovni sud u Nišu je 22. aprila izrekao prvostepenu presudu kojom je Stanojeviću dosuđena kazna zatvora od tri godine i 10 meseci zatvora na koju se Apelacionom sudu žalilo Osnovno javno tužilaštvo ali i Stanojevićev branilac advokat Slavoljub Milošević. Tada mu je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri godine.

Ipak, Apelacioni sud je usvojio žalbu tužilaštva i povećao kaznu na četiri i po godine zatvora, piše Nova.rs.

Stanojević, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ se teretio da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. Kako je utvrđeno tokom istrage, on je službenom “škodom superb” krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu “opela” je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povredjen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu “škode”. Takodje teško je povredjen i vozač “pasata” Stanoje Stanković dok je Srdjan Aleksić koje je upravljao “astrom” zadobio lakše povrede.

Foto: N1

Comments

comments