Politika

“Novosađani, vreme je za GRAĐANSKI OTPOR: Izađite i recite NE rušenju SPENS-a”!

Poverenik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković apelovao je na građane Novog Sada da kroz razne vidove građanske neposlušnosti skažu svoje neslaganje sa najavom gradske vlasti o rušenju Sportskog i poslovnog centra Vojvodine – SPENS.

„Kao bivši gradonačelnik Novog Sada, apelujem da reagujemo na vreme, da nas ne iznenade bageri i konačni skor njihovog plana da Novi Sad bude gubitnik, a mafija dobitnik. Pozivam vas, na sve vidove gradjanske neposlušnosti i otpora“, naveo je Novaković u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆEVA POSETA IMA ZA CILJ DA UBEDI SRBE DA ĆE IM BITI BOLJE U VELIKOJ ALBANIJI”

Dodaje se da građani nemaju prava da ćute dok se sprema rušenje tog centra, koji je kako je ocenio „deo tradicije, arhitektonski biser grada i neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada“.

Novaković je u saopštenju podsetio da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio da će umesto SPENSA biti izgradjen „manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji sportski centar“.

PROČITAJTE JOŠ: OVAJ ČOVEK JE DNO ČAK I ZA STANDARD SNS: KAD BIZON, MOLER I ĐUBRE NAPADAJU OLIVERA IVANOVIĆA!

„Zaboravio je da gradjane informiše da bi rušenje SPENS-a i gradnja novog sportskog objekta koštala najmanje oko 30 miliona evra, dok bi za investicioni oporavak SPENS-a trebalo uložiti oko 10 miliona“, naveo je Novaković (na slici ispod).

On je ocenio da bi posle rušenja SPENS-a i izmeštanja stadiona FK Vojvodine na periferiju Novog Sada ukrupnjavanjem obezbedilo 150.000 metra kvadratnih najvrednijeg gradskog gradjevinskog zemljišta.

PROČITAJTE JOŠ: POSTOJI SNIMAK NA KOME ČELNI LJUDI KORIDORA PRIMAJU MITO: INŽENJER KOJI JE NAPUSTIO FIRMU OTKRIVA NEPOZNATE DETALJE

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments