Politika

Vučić ponovo uvredio narod: “Kritikuju, a pojma nemaju”

Lider Srpske Napredne Stranke, Aleksandar Vučić, komentarisao je mogućnost da zapadne zemlje promene format razgovora o Kosovu pred Savetom bezbednosti UN. Tom prilikom uspeo je još jednom da briljira i poentira poredeći sebe, ovoga puta sa poznatim fudbalskim trenerima Žoze Murinjom i Pepom Gvardiolom. Međutim, osim toga za oko zapada i još jedan negativan komentar čoveka koji bi trebao da bude predsednik svima nama, a po svemu sudeći ne poštuje nas nimalo.

On je tom prilikom istakao:

Dovedeni smo u situaciju šta god da uradite – kajaćete se i šta god da napravite – nije dobro. Pa u svakom kom kafiću u Beogradu sede ljudi i pričaju kako Murinjo i Gvardiola nemaju pojma o fudbalu… Šta će tek onda reći o nekom Vučiću, pošto je Kosovo milionima godina naše, a oni bi bolje vodili pregovore

Još jednom bismo apelovali na predsednika Srpske Napredne Stranke, ukoliko ti se narod ne sviđa, slobodno idi negde i potraži bolji. Očito je da smo dobri samo pred izbore kad dobiješ 40% od broja izašlih. Samo neka ne zaboravi da ukoliko mi ne zaboravimo, imamo priliku da Vučića još žešće uvredimo na dan glasanja.

Ukoliko je uopšte bitno, evo i cele izjave prvog čoveka Naprednjaka na gore navedenu temu:

“Pokušavaju to Velika Britanija, Amerika, Francuska is vi oni koji su priznali Kosovo da učine već dugo vremena. Kažu da na Kosovu nema problema, da nema potrebe za izveštajima na šest meseci, već da idemo na plenarne sednice… To već dugo rade i iz njihovog ugla oni su posao oko Kosova već završili”, kaže Vučić. 

Kako kaže: “Nije lako, ali nastavićemo da se borimo”.

“Period koji je pred nama će biti odlučujući i težak za našu zemlju, naše građane, naš narod. Očekujem značajne pritiske, ali želimo da pokušamo da dođemo do komprimisnog rešenja. Ostaje da vidimo i sačekamo šta misle Srbiji da ponude, pa ćemo doneti odluke”, navodi Vučić. 

Comments

comments