Politika

„Vučić sa Haradinajem i Tačijem stvara atmosferu rata da bi priznao Kosovo“

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa „partnerima“ iz Prištine Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem, režira atmosferu rata kako bi imao opravdanje da potpiše sporazum koji bi omogućio ulazak Kosova u Ujedinjene nacije.

U pisanoj izjavi, Jeremić je naveo da su se Vučić i Tači sastali 4. novembra u Rimu i da je samo nekoliko dana nakon toga Priština podigla takse na proizvode iz Srbije i BiH, najpre na 10 a onda i na 100 odsto.

PROČITAJTE JOŠ: MEŠTANI RAKITE PRESTRAVLJENI, DVOJICA MUŠKARACA IDU PO SELU SA BEJZBOL PALICAMA I NAPADAJU LJUDE!

„Ako se razgraniče Srbija i Kosovo na način na koji to žele Vučić i Tači, tada više nema prepreka da Kosovo postane član UN. Ako postane član UN, tada više nema medjunarodnih pravnih mehanizama da se spreči dalje prekrajanje granica na Balkanu, od stvaranja velike Albanije pa nadalje“, rekao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da je postao glavna meta vlasti jer iznosi informacije o „mahinacijama Vučića i njegovih saradnika“, ali i dodao da ukoliko mu se nešto desi to sigurno neće proći bez medjunarodnih posledica, pogotovo nakon razgovora o situaciji u Srbiji sa američkim državnim tužiocem, ali i drugim sagovornicima iz sveta.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) NEKA NEKO UVEDE OSKARA ZA NAJGORU GLUMU I NEKA GA DA VUČIĆU!

On je naveo da je sva odgovornost za porast nasilja isključivo na vlastima koje stvaraju atmosferu u kojoj neki gradjanin pomisli da „čini dobro delo ako nekom iz opozicije nešto nažao učini“.

Jeremić je ocenio da u Srbiji nema uslova za bilo koje izbore niti normalan politički život.

„Mi smo bili protiv izlaska i na izbore u Lučanima, ali zbog jedinstva i solidarnosti u SZS, nismo hteli da iskoristimo svoje pravo veta. Narodna stranka se zalaže za aktivan bojkot parlamenta kao i svih drugih institucija, jer ovde stvari ne da nisu normalne, nego se štaviše naglo pogoršavaju“, rekao je Jeremić.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA ĆE BITI SA ZORANOM, TATJANOM I IVANOM?!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments