Politika

“Vučićeva poseta Kosmetu biće novi rijaliti, Srbi na KiM mu ne veruju ništa”!

Najavljeni dolazak Aleksandra Vučića na Kosovo predstavljaće samo novi rijaliti, od kojeg Srbi ne očekuju ništa, tvrdi predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković i napominje da bi tužilaštvo trebalo da reaguje na „direktnu pretnju“ koju joj je uputio Vučić.

Moći će da se čuju neistine i niz stvari koje za Srbe suštinski neće značiti ništa, predviđa Trajković, povodom dolaska Vučića u Kosovsku Mitrovicu 9. septembra, gde će se obratiti građanima.

PROČITAJTE JOŠ: DOKLE IDE OVO LUDILO: ČOVEK SAM OČISTIO OPASNU DEPONIJU I SADA MU PRETI ZATVOR!

Ona je FoNetu izjavila da je tako bilo i posle ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kada je Vučić „samo okupio narod“, dok je sada „evo, vidimo, ponudio najokrutije rešenje“ kroz podelu Kosova.

Podela podrazumeva „legalizaciju etničkog čišćenja“ sprovednog nad Srbima i „zadržavanja severa Kosova kao mesta sreće gde njegovi gangovi imaju apsolutnu vlast“, smatra Trajković (na slici ispod).

Prema njenoj oceni, Ivanović bi se suprotstavio podeli Kosova i bio bi „žestok u smislu organizacije Srba na severu“, a politički je smetao i Beogradu i Prištini.

Trajković je zato uverena da ubistvo Ivanovića neće biti rasvetljeno dok su iste strukture vlasti u Beogradu i na Kosovu.

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić imaće mnogo posla, prilikom Vučićevog dolaska, da „svojim metodama dovede narod da bude masa“, ali i da pazi ko sme da prisustvuje i govori, uverena je Trajković.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI SU OTELI AERODROM, ALI SAD IMAJU PROBLEM: NEMA JAVNOG PREDUZEĆA KOJI MOŽE DA GA PREUZME!

Ona je primetila da Radoičić nije bio sa gradonačelnicima kada su nedavno uputili svoje „smešno i tužno“ Otvoreno pismo Vučiću.

Trajković je upitala zašto nju i druge ličnosti napadaju u Pismu, kada je, kako podseća, Srpska lista podržala Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i Kadrija Veseljija da budu na vlasti.

Ona kaže da se tajno čula sa nekim od gradonačelnika koji su joj se izvinili za Pismo i objasnili da ga nisu ni čitali pre potpisivanja.

Kažu, niko od nas nije pročitao pismo, prosto je doneto. Napisano je u Beogradu, najverovatnije u kabinetu predsednika Vučića ili Kancelariji za Kosovo i Metohiju, objašnjava Trajković, ali napominje da je bilo i nekih „bahatih“ koji su znali šta potpisuju.

Osvrćući se na nedavni Vučićev javni nastup u kojem je otkrio gde boravi kada je u Beogradu, Trajković je konstatovala da je to „direktna pretnja“ i pitanje za tužilaštvo i druge instititucije koje bi trebalo da reaguju.

Možda je to pitanje i za mene, da zatražim od ministra policije obezbeđenje kada sam u Beogradu, rekla je Trajković, koja zbog ovakvih događaja nije zabrinuta, za razliku od njene porodice i prijatelja.

Prema njenom viđenju, „glavni mehanizam vlasti Vučića je strah ljudi, pre svega za egzistencijalnu bezbednost“.

Ukoliko se borimo protiv straha i ako svakog dana sve snažnije pokazujemo da se ne bojimo, on će biti sve slabiji, veruje Trajković, koja smatra je Vučićev put odlaska sa vlasti već počeo.

KLETVA VUČIĆEVA: ALEKSANDAR ŽELI DA ZAMENI I CARA LAZARA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments