Politika

“Vučićeva telefonska uključenja više liče na Vođino obraćanje članovima sekte”

Svaka Vučićeva rečenica, bilo da je govori kao predsednik države ili stranke, predstavlja marketing sračunat na prikupljanje glasova podrške i da u tom kontekstu treba gledati njegovo direktno uključenja.

Izvori sa lokala tvrde i da postoje i snimljene Vučićeve poruke koje se puštaju članstvu na sastancima lokalnih odbora.

PROČITAJTE JOŠ: IGUMAN UZVRATIO NA PLJUVAČINU IZ SNS-A: “UVEK SAM BIO PROTIV NEZAVISNOSTI KIM, SAD SE VIDI KO JE IZDAJNIK”

Đorđe Vukadinović, opozicioni poslanik i urednik NSPM, kaže za Danas da ga ta Vučićeva telefonska uključenja podsećaju na obraćanje gurua verskim i duhovnim sledbenicima.

„Ti Vučićevi govori više liče na obraćanje velikih vođa istomišljenicima i članovima sekti nego na obraćanje šefa stranke partijskim kolegama ili šefa države građanima. Posebno je degutantno telefonsko Vučićevo obraćanje Srbima na KiM. Istovremeno zbog blaženog i usplahirenog izraza Marka Đurića i njegove uloge „medijuma“ koji posreduje između velikog vođe i sledbenika kulta, sve to dobija i ogromne komične razmere“, kaže Vukadinović. On dodaje da je Vučić taj manir telefonskog obraćanja preuzeo od svog idejnog oca Vojislava Šešelja. Lider radikala imao je običaj da se iz pritvora u Hagu telefonom uključuje direktno, tokom sednica Centralne otadžbinske uprave, kako se u Srpskoj radikalnoj stranci nazivao Glavni odbor. U jednom takvom obraćanju Šešelj je 2008. godine tražio pokretanje disciplinskog postupka i isključenje tadašnjeg zamenika predsednika radikala Tomislava Nikolića. Četiri godine kasnije Šešelj je od svojih stranačkih kolega direktnim uključenjem iz Haga tražio da se radikali angažuju na političkom uništenju SNS i rušenju otpadnika Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

PROČITAJTE JOŠ: ZVANIČNO: VUČIĆ IZJAVIO DA SE BORI ZA NEZAVISNO KOSOVO!

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, kaže za Danas da je i Slobodan Milošević imao običaj da se telefonom uključuje u sastanke Predsedništva i Glavnog odbora SPS. „Ne sećam se tačno šta je bilo u pitanju, ali znam da nas je telefonom obavestio da će na predsedničkim izborima podržati kandidata radikala Vojislava Šešelja, dok je kandidat SPS tada bio Bata Živojinović“, podseća Mrkonjić.
Prilikom jednog od telefonskih uključenja Milošević je iz haškog pritvora u Ševeningenu tražio da Glavni odbor socijalista isključi Branislava Ivkovića iz tog tela, optužujući ga da je peta kolona u redovima SPS. Pojedini članovi SPS tada su svedočili da je Milošević ispostavio i ultimatum Bane ili ja, ali da Ivković ipak nije isključen.

I Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, smatra da je Vučićevo obraćanje telefonom Srbima sa KiM trebalo da izgleda kao ohrabrenje. „Iako im je prekjuče obećao da neće ništa bez Srba sa Kosova da preduzima, juče je rekao da se zalaže za razgraničenje. Politika je da jednima priča jedno, drugima drugo, najbolje se ogleda u ove dve Vučićeve izjave između kojih je samo 12 sati razlike. A radi se o prvorazrednom državnom pitanju“, zaključuje Rašković Ivić.

TEŠKO LUDILO: OD CELE PRIČE O KOPAONIKU, VUČIĆU NAJVIŠE SMETA ŠTO SE NJEMU NIKO NEĆE IZVINITI!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments