DruštvoIzbor UrednikaPolitika

Vučićeviću, ko ti ruši predsednika?

Foto: Kurir

Dnevne novine Informer, juče su objavile strogo poverljivu vest da penzionisani MI6 agent ima specijalan zadatak – da sruši Aleksandra Vučića i Vladu Srbije.

Da, upravo ovako je izgledala vest sa naslovne strane jednih dnevnih novina u Srbiji. Čak i ako uzmemo u obzir da DJV ima strogo poverljive podatke i insajdera u MI6 obaveštajnoj službi, vest je i dalje tragikomična. Tragična doduše jer postoji ogroman broj ljudi koji veruje u ovakve bljuvotine, a komična jer je, pa jbg, idiotska.

Razlog zbog kojeg se zapadne obaveštajne službe iz petnih žila trude da smene Vučića je, kako Informer kaže, da bi na vlast postavile one koji su im poslušni. Iz toga proizilazi zaključak da AV i ekipa nisu poslušni i da su svojim postupcima trn u oku Vašingtona i Brisela, pa smo u to ime poželeli da se prisetimo poteza koje je aktuelni predsednik činio u prošlosti i šta je to što je nateralo strane obaveštajne službe da krenu u ovu veliku akciju.

Možda je Vučić neposlušan jer je pre nekoliko godina imao Tonija Blera za savetnika, možda je trn u oku zapadu zato što je na godišnjicu bombardovanja SRJ, na mitingu svoje stranke doveo Gerharda Šredera da bude govornik?

Ili možda to što je AV uplatio 2 miliona dolara iz budžeta “Fondaciji Klinton”, čime je otvoreno podržao predsedničkog kandidata na USA izborima – koji je izgubio. To je uradio jer je pametan, sećate se?

Ako nije nijedan od tih poteza, možda se razlog za hajku nalazi u potezima povučenim u okviru dijaloga sa Prištinom. Da nije razlog zbog kojeg je Vučić neposlušan to što je potpisao Briselski sporazum? Možda zato što je ukinuo sve srpske institucije na severu Kosmeta, ušao u vladu sa Ramušom Haradinejom i dopustio da srpske sudije i tužioci sada polažu zakletvu “Republici Kosovo”?

Naravno da ništa od ovoga što DJV bulazni u svojim novinama nije tačno i da ni Džordž Bazbi niti bilo koji drugi agent nisu dobili zadatak da deluju protiv aktuelne vlasti u Srbiji, sva ta providna i jadna demagogija dolazi direktno iz kuhinje Aleksandra Vučića koji ovakvim tekstovima pokušava da se predstavi kao najveći Srbin u istoriji i tako prikupi glasove koji će mu preko biti potrebni u budućnosti kako bi se zadržao u fotelji.

Tako da ne brinite, neće MI6 srušiti Aleksandra, srušićemo ga mi, narod koji živi u Srbiji zato što nama nije podoban. Zato što radi isključivo protiv naših interesa i zato što već više od pola decenije uništava Srbiju i nedvosmisleno vodi u propast.

 

Comments

comments