Politika

Zašto podržavate ljude koji su pokrali izbore?!

Evropski zvaničnici nastavljaju da žmure na sve gadosti koje nam priređuju SNS i šef tog kriminalnog kartela, Aleksandar Vučić.

Nosilac liste “Beograd odlučuje – ljudi pobeđuju” Dragan Đilas uputio je otvoreno pismo norveškom ambasadoru u Srbiji Arnesu Sanesu Bjornstadu, kao reakciju na njegov intervju listu Danas, i upitao “čemu hvalospevi vlasti kada se krše evropske vrednosti u Srbiji”.

“Nije mi bilo baš najjasnije zašto ambasador zemlje koja nije članica Evropske unije (EU) ima potrebu da nam objašnjava šta od uslova treba da ispunimo da bismo postali deo EU, ali nije to, kao ni vaš hvalospev na račun predsednika Vučića, razlog pisanja ovog pisma”, napisao je Đilas.

“Vi ste, naime, izjavili kako je Srpska napredna stranka (SNS) ostvarila ubedljivu pobedu, a da su među mnogim razlozima za to nedostatak jedinstva i jasnih politika na proevrospkoj opozicionoj sceni”, naglasio je Đilas i dodao: “Što se nejedinstva tiče, tu ste u pravu, ali uz taj, postoji i jedan mnogo značajniji razlog pobede SNS”.

Beogradski izbori su, kako je rekao, održani u atmosferi straha, potpune medijske blokade opozicije, kupovine glasova na razne načine i upisivanja lažnih Beograđana u biračke spisokove.

Đilas je svaki od tih navoda i obrazložio.

“Verujem da vi sada prvi put čujete za sve što sam naveo, jer da ste znali za bar jedan od ovih navoda, siguran sam da nikada ne biste dali onakvu izjavu. Kao ambasador zemlje privržene evropskim vrednostima, vi sasvim sigurno ne biste žmurili nad kršenjem tih vrednosti u Srbiji”, naveo je Đilas.

Kandidat za gradonačelnika na beogradskim izborima je izrazio nadu da će Bjornstad promeniti svoje mišljenje i da neće “zažmuriti”.

“Verujem da sada kada imate sve informacije i nećete. Zato ću sa nestrpljenjem narednih dana kupovati Danas, iščekujući vaš novi intervju, ili bar izjavu na ovu temu. Mislim da Beograđani koji su vam pružili gostoprimstvo to zaslužuju”, zaključio je.

(izvor: N1)

Comments

comments