Politika

Zašto su izbori u Majdanpeku farsa?

Danas se, samo na papiru, održavaju lokalni izbori u opštini Majdanpek. Samo na papiru, jer ovo što se upravo odvija u tom mestu predstavlja nešto sasvim drugačije i nešto sasvim pogrešno.

Lokalni izbori bi trebali da služe da ljudi iz tog mesta biraju svoje komšije i sugrađane da predstavljaju i vode opštinu i brinu o lokalnim problemima naroda. Umesto toga mi imamo, onako kako banana državi dolikuje, jednu ozbiljnu sramotu u režiji Srpske Napredne Stranke. Umesto da su ovi izbori lokalni, na njima se glasa za listu koja nosi ime predsednika republike: Aleksandar Vučić – Zato što volimo Majdanpek.

Koliko vole Majdanpek, eto toliko vole i Srbiju, a ta ljubav se najbolje pokazuje u činjenici da SNS svih 18.000 stanovnika ove opštine smatra “kompletnim idiotima” te niko među njima nije dovoljno kvalitetan da njegovo ime ponese listu za lokalne izbore, već to mora da bude jedan jedini, nepogrešivi mesija srpskog naroda.

Opozicije na ovim izborima skoro pa nema i u ovom momentu je vrlo degutantno pričati o tome i svaljivati svu krivicu na takozvane “lidere opozicije”, iako i oni snose odgovornost, ali ta odgovornost je daleko veća i kompleksnija od čistog “e niste se kandidovali za ovaj cirkus danas”.

Današnji izbori kao što smo rekli, ne služe narodu iz Majdanpeka, čak i nemaju neke preterane veze sa njima, ova farsa služi da bi, pa da se tako izrazimo, iskompleksirana budala još više nahranila svoj ego, jer kako drugačije objasniti to što predsednik republike predvodi listu, što dođe u Majdanpek na miting i tamo pred svima kaže “kako ću izaći pred Putina i Makrona ako ne pobedim na ovim izborima”. Koliko je egocentrik i današnje izbore posvetio sebi i isključivo sebi govori i podatak da je vođena surova i brutalna kampanja u kojoj su interesi opštine i njenih stanovnika stavljeni upravo tamo gde i treba da budu – na ubedljivo poslednje mesto, pa imamo ogroman pritisak vlasti i bezbednosnih službi na apsolutno svakog ko pokuša da podrži nekog ko nije Aleksandar Vučić ili iznese bilo koji stav koji se ne slaže sa onim što bi Putin i Makron želeli da čuju.

Naravno i ovi izbori su još jedna pokazna vežba i utvrđivanje gradiva kako pretiti, kako ucenjivati i kako kupovati glasove, te u ovakvoj atmosferi sve ispod 80% glasova za Aleksandra Vučića bilo bi ravno osmom svetskom čudu.

Stoga da ne dužimo više, neka Aleksandar Vučić nahrani svoj ego još jedan put, ali neka narod Majdanpeka, a i ostatak građana Srbije uvidi da SNS ne raspisuje i ne održava izbore zbog njih, neka razumeju da su u njegovoj bolesnoj realnosti poslednja rupa na svirali i neka se trgnu iz letargije i klasičnog robovskog ponašanja.

Jer možda izbori jesu njegovi, ali život koji živimo je ipak naš.

Comments

comments